Nedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Starling Bank’ın Eski CTO’su Yeni Kripto Girişimi Başlatıyor

Sponsorlu İçerik

İngiltere merkezli sadece mobil bir banka olan Starling Bank‘ın kurucu ortağı ve eski CTO’su olan Mark Hipperson, tek başına fiat ve kripto para birimlerini kullanarak fon transferlerini mümkün kılan bir dijital bankacılık kuruluşu başlatmaya karar verdi.

Hipperson, hayatında yeni bir başlangıç yapmak için 2016’da Starling Bank’tan ayrıldı. O zamandan beri, bankalar arası döviz hizmetleri sunmayı ve aynı zamanda çeşitli döviz platformları üzerinden kripto para alımını kolaylaştırmayı amaçlayan yeni bir kripto para birimi girişimi olan Ziglu üzerinde çalışıyor. Kripto para birimlerini daha erişilebilir ve kullanıcı dostu hale getirme çabasıyla kullanıcıların Mastercard‘larını kullanarak kripto para harcamasını sağlamayı hedefliyor.

Ziglu, önde gelen kripto para birimi borsalarıyla uyumlu olduğundan, mobil ödeme uygulaması veya banka kartı kullanarak çeşitli mevcut para birimleri arasında para alışverişini son derece kolay hale getiriyor. Şu anda, yerleşik bir cüzdanda 5 kripto para birimi seçeneğine sahip. Ayrıca e-para lisanslama gereksinimlerine de uygun. Ayrıca, Mali Davranış Otoritesi‘nden (FCA) e-para onayı bekliyor.

Girişim büyük ölçüde kurucu ve birkaç yatırımcı tarafından finanse edilmesine rağmen, Hipperson’ın firma için kapsamlı genişleme planları yapıyor.

Ziglu’nun hizmetleri ilk olarak Birleşik Krallık vatandaşları tarafından kullanılabilecek. Ve platformda kripto para ticareti yapmak isteyenler için Ziglu, belirli bir ücret talep edecek.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu