Nedir? Nasıl? Neden?

Tartışmalı hukuk firması, Tether ve Bitfinex’in toplu davalarından alındı

Sponsorlu İçerik

Ava Labs şirketi ile rüşvet karşılığı dava açma suçlamalarıyla adını duyuran hukuk firması Roche Freedman, kripto para borsası Bitfinex ve stablecoin ihraççısı Tether aleyhinde açılan toplu davadan alındı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Crypto Leaks adlı ifşa sitesinde Ava Labs ile kirli çıkar ilişkisi kurulduğu iddia edilen hukuk firması Roche Freedman hakkında yeni bir gelişme yaşandı. ABD medyasından Bloomberg’in haberine göre, hukuk şirketi, kripto borsası Bitfinex ve stablecoin ihraççısı Tether aleyhine açılan bir toplu davada davacıları temsil etmekten çıkarıldı.

New York mahkemesinden bir yargıç, kripto avukatı ve hukuk firmasının kurucu ortağı Kyle Roche’un şirketinin toplu dava uygulamasından uzaklaştırmak için harekete geçti. Hatırlanacağı üzere Kyle Roche, yayınlanan bir videoda Ava Labs ile beraber çalıştıklarını hisse senedi ve AVAX token’ı karşılığında rakip firmalara dava açtıklarını söylemişti. Daha sonra ise bu iddiaları reddederek, videonun montajlandığını ve kendisinin de sarhoş olduğunu belirtmişti.

Toplu davalardan çekilmişti

Söz konusu haberin hızla yayılması ile Kyle Roche, Tether, Bitfinex, Tron Foundation, HDR Global Trading (BitMEX olarak faaliyet gösteriyor), Nexo Capital, BAM Trading (Binance.US olarak faaliyet gösteriyor), Dfinity ve Solana Labs ile ilgili davalardan çekildi. Roche ayrıca birkaç üniversiteye karşı açtığı toplu davadan da ayrıldı.

Hatırlanacağı üzere Tether ve Bitfinex şirketleri avukat Roche’a ait hukuk firmasının davadan çıkarılmasını talep etmişti. Raporda Yargıç Katherine Polk Failla, firmanın davaya devam ederek davayı rayından çıkarabileceğini belirtti.

2019 yılında Bitfinex ve kardeş şirketi Tether aleyhine açılan davada 1 trilyon dolardan fazla tazminat talep ediliyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu