Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland SEC, kripto borsası Zipmex’i polise şikayet etti

Sponsorlu İçerik

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Zipmex ve kurucu ortağı Akalarp Yimwilai hakkında polise şikayette bulundu.

Tayland SEC,bugün yayınladığı resmi açıklamasında, Temmuz ayında para çekme işlemlerini durduran kripto borsası Zipmex ve kurucu ortağı Akalarp Yimwilai hakkında şikayette bulundu. SEC’in işlem bilgilerini topladığı kaydedildi.

Komisyon, Zipmex ve Akalarp’ın bilgileri teslim etmek için son tarihe uymadığını ve polise iletişime geçti. Singapur merkezli borsa, yüksek kaldıraçların neden olduğu endüstri çapında bir gerilemeye kurban giden şirketlerden biriydi. Zipmex, Babel Finance’e 48 milyon dolar ve Celsius’a 5 milyon dolarlık kredi verdiğini açıklamıştı. Ancak iki şirkette aldıkları krediyi geri ödeyemedi.

Geçen ay Singapur Yüksek Mahkemesi, 2 Aralık’a kadar alacaklılardan koruma sağladı. Bir Zipmex sözcüsü yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Zipmex şu anda hem Zipmex’in kendisine hem de Tayland SEC’in düzenleyici yargı yetkisi altındaki Zipmex Pte. Ltd.’ye ait ilgili belgeleri derleme sürecindedir. Bununla birlikte, Zipmex Pte Ltd’nin bilgilerinin herhangi bir şekilde ifşa edilmesi, düzenlemelere tam olarak uyulduğundan ve veri gizliliği gibi standartların gerektiği gibi gözetildiğinden emin olmak için azami özen ve dikkatle gerçekleştirilmelidir. Müşteriler, şirketin bu konunun ele aldığından emin olabilirler.”

26 Ağustos’ta Zipmex, kurtarma planına yardımcı olması için Avustralyalı yeniden yapılandırma firması KordaMentha’yı atamıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu