Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland SEC’ten Bitkub yöneticisine 235 bin dolarlık ceza

Sponsorlu İçerik

Tayland merkezli kripto para borsası Bitkub’ın yöneticisi Samret Wajanasathian, içeriden bilgi ticareti yaptığı iddiasıyla 235 bin dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkenin en büyük kripto para borsası Bitkub’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Samret Wajanasathian‘a içeriden bilgi yaptığı gerekçesiyle 8,5 milyon baht yani 235 bin dolarlık para cezası verdi. Ek olarak Wajanasathian’a SEC tarafından 12 ay boyunca yönetici pozisyonunda bulunması yasaklandı.

Wajanasathian’ın LinkedIn sayfası onu hala Bitkub’da CTO olarak gösterse de, şirketin resmi internet sitesinde adı yer almıyor. Tayland SEC, Mayıs ayında kripto borsası Bitkub’a yerel token KUB’yi listelemeden önce yerel düzenlemelere uymadığı iddiasıyla para cezası vermişti.

Bitkub borsası konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Tayland bankası SCB, Bitkub’ı satın almaktan vazgeçti

Tayland’ın en eski bankası Siam Commercial Bank (SCB),Bitkub’ı satın almak amacıyla yaptığı 500 milyon dolarlık anlaşmasını feshettiğini duyurdu. SCB, yakın tarihte yaptığı basın açıklamasında ülkede faaliyet gösteren kripto borsası Bitkub’ı satın almak için yaptığı 500 milyon dolarlık anlaşmadan vazgeçtiğini duyurmuştu.

Satın alma iptali, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun Bitkub borsasında listelenen KUB coin’in listeleme sürecini gözden geçirmesini açıkladıktan bir ay sonra geldi. SCB, kripto girişimlerinin düzenleyici sorunları düzeltmek için zamana ihtiyacı olduğunu kaydetti. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu