ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

Telegram, SEC İle Finansal Kayıtları Paylaşmayı Reddediyor!

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile şifreli mesajlaşma platformu Telegram arasındaki dava bir kez daha alevleniyor. Telegram’ın, son zamanlarda piyasa düzenleyicisi tarafından talep edilen ICO‘su ile ilgili mali ayrıntıları teslim etmeyi reddettiği paylaşıldı.

Telegram Open Network (TON) Blockchain’inin geliştirilmesi için 2018’deki token satışında 1 Milyar$ ‘ın üzerinde satış yaptıktan sonra şirket dikkatleri üzerine çekti. SEC, mevcut düzenlemelere uymadığını belirterek token satışını geçici olarak durdurdu.

Piyasa düzenleyicileri, Telegram’ın mali kayıtlarına tam erişim için mahkeme emri talep ettiklerinde durum daha da karıştı. SEC’e göre, Telegram’ın gelecekteki kripto parası Gram menkul kıymetler kategorisine giriyor ve şirket bu şekilde kaydettirmedi. Ancak, Telegram’ın bu konuda tereddüt ettiği ve verilerini paylaşmak istemediği belirtiliyor.

SEC yetkilileri, bu kayıtların anlaşmazlık konusu için gerekli olduğunu iddia ediyorlar. TON Blockchain‘ini geliştirme konusunda Telegram’ın toplanan fonlarla nasıl çalıştığını kanıtlamak için ayrıntılarıyla SEC’e sunması gerekiyor.

Ayrıca, Gram‘ın geçen yıl piyasaya sürülmesi gerekiyordu, ancak gecikti. Bu da kripto para topluluğunun dikkatini çekti. İnsanlar bunun dolandırıcılık ve şirketten kasıtlı bir girişim olup olmadığının spekülasyonlarına başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu