ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Thodex’de gergin bekleyiş sürüyor

Sponsorlu İçerik

Yatırımcılar, yerli kripto para borsası Thodex‘in ticareti aniden durdurmasından korkuyor. Sosyal medyada çeşitli senaryolarla gergin beklentiye giren kullanıcılar, firmanın yaptığı 4-5 günlük devir sürecinin olumlu olarak tamamlanmasını umut ediyor. Ama genel kanı o bekleyişin olumlu dönüşünün olmayacağı!

Thodex, yeni bir vurgun olayı olabilir mi?

Türkiye’de bir çok yatırımcının kripto para ile tanışma hikayesi temellerinde hep acı senaryo vardır. Kripto para piyasası nam saldıkça kötü niyetli girişimciler de boş durmuyor. Türlü senaryolarla kimlerin cebinden, neleri almadılar ki?

Nasreddin Hoca’nın ”Ya Tutarsa” fıkrasının ülkemizde çok değerli bir ”acaba” yaratması, art niyetlilerin de iştahını kabartıyor.

Her defasında ”yeni bir proje, yeni bir fırsat” sloganı ile azimli bir soygun yazanlar, ülkemizde hep bir karşılık bulmuşlardır. Daha tazeliğini koruyan ‘‘Çiftlik Bank” olayı yatırımcıların bu bir kaç günlük süreci bekleme konusunda oldukça zorlayacak bir ayrıntı.

Sosyal medya da gündeme oturan #Thodex etiketi yatırımı olan kullanıcılar kadar, yorumu olanların da ilgi odağı. Peki gerçekten bir dolandırıcılık olabilir mi? Bu korkuyu ortaya çıkartan ayrıntılar, bir öncekilerle benzerlik gösteriyor. Aslında bekleyişi tedirginliğe dönüştüren de bu nokta. Borsanın önce çekim işlemlerini aksatması, aniden işlem durdurması, ardına ortaklık ve işi büyütme duyurusu ve Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in hesap kapatıp, ülke dışına çıkması… Bunların ne alma geldiğini çok iyi bilenler var.

Bu arada konu hakkında uzman kişiler ve avukatlar sürecin nasıl işleyeceği konusunda bilgi paylaşımına başladılar. Konu uzmanı olan Avukat Oğuz Evren Kılıç, konu hakkında sürekli detay paylaşımları yapıyor. Süreç ile ilgili yasal başvuru yapan Kılıç, durumu ”Dehşet verici” olarak özetliyor.

Kılıç, Thodex hesaplarında kilitlenen toplam paranın 2-10 milyar dolar arasında olduğunu düşünüyor. Dün yasal sürecin ilk adımı olan savcılık tarafından yürütülen soruşturma da “borsanın ve sahiplerinin banka hesaplarında bir miktar para” olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

“Ama tam miktarını ve bunun herkese yetip yetmeyeceğini bilmiyoruz.”

Thodex’de tedirgin süreç nasıl başladı

15 Mart ile 15 Nisan arasında, Dogecoin çılgınlığı başlamadan hemen önce, Thodex , her yeni üye kaydı için 150 DOGE ile ödüllendiren başarılı bir pazarlama kampanyası yürüttü . CoinGecko’dan alınan verilere göre, binlerce yeni kullanıcının borsaya akın ettiği ve Cumartesi günkü işlem hacminin 1,37 milyar dolarlık günlük rekor seviyeye ulaştığı bildirildi.

Çanların çalmaya başladığı yer ise, borsa DOGE’yi  14 Nisan’a göre indirimli sabit oran olan 0.11 $ ‘dan sattı. Ancak DOGE , 16 Nisan’da 0.42 $ değerindeydi.

Thodex’in gizemli eylemi, ilginç bir zamanda geldi. Geçen Cuma, Merkez Bankası yasal olarak kripto varlıklarını tanıdı ancak, kripto ödemelerini yasaklamıştı. Ayrıca, fintech firmalarının doğrudan veya dolaylı olarak kripto ile işlemlerini de engelledi.

Henüz hükümet yada resmi bir kanaldan Thodex borsası ile ilgili bir açıklama gelmedi. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçtiğimiz ay “kripto para biriminin dolandırıcılık için olgun olduğunu” ve hükümetin “bu kadar yüksek riskler içeren kripto para birimi alanını serbest bırakmayacağını” aktarmıştı.

İçeride yatırımı bulunan kullanıcılar ise, sosyal medya da ilginç paylaşımlara imza atıyor. Çoğunluğun sürecin artık döndürülemez noktada olduğunu kabullenip, çiftlik bank ile bağdaştırdığı bir çok kara mizah paylaşımları geliyor.

Firmadan henüz yeni bir açıklama da gelmedi. Önümüzdeki günler daha gergin bir bekleyişle geçeceğe benziyor.

11:38 Güncelleme: İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para platformu Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı.

Kripto paralar ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Nedir? – Kripto Para Habeleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu