ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Ukrayna, Yeni Kripto Yasası Çıkardı!

Sponsorlu İçerik

Ukrayna hükümeti, FATF kurallarına dayanarak ülkedeki kripto para birimlerini düzenleyen bir yasa çıkardı. Hükümet tarafından kabul edilen yasa kripto para birimlerini bir servet deposu olarak görüyor ve kara para aklama, sahtekarlık ve terör finansmanı da dahil olmak üzere finansal suçlarda potansiyel kullanımını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Ukrayna hükümeti, kripto para birimlerinin yasal statüsünü oluşturmak için dünyanın önde gelen borsalarından biri olan Binance ile işbirliği yapmaktadır.

Kanun, hükümete ülkedeki kripto alım satımını izlemede güç veriyor. Maddelerden biri, 30,00 Hriven‘den (1.300 $) daha düşük bir değere sahip bireysel işlemler için hükümet doğulama uygulamayacak. Eğer işlem bundan daha değerliyse, hükümet hem alıcıya hem de göndericiye doğrulama uygulayacak. Gönderenlerin ve alıcıların kimlik kanıtı göstermeleri ve ayrıca iş ilişkisine dair bilgileri doğrulamaları gerekecek. Kanun, FATF kurallarına dayanmaktadır.

Binance, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı ile bir mutabakat imzalamıştı. Dünyanın önde gelen kripto borsalarından biri olan Binance ve Ukrayna yetkilileri, ülkedeki kripto para birimlerinin yasal statüsü üzerinde ortaklaşa çalışacaklar. Ukrayna‘nın kripto para birimlerinin yasal ve ana akım haline getirilmesi için çalışmakta olan ülkeler arasında olduğuna inanılıyor. Daha önce, hükümet Bitcoin gibi merkezi olmayan kripto para birimlerinin kullanımını yasallaştırma niyetini ortaya koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu