ManşetNedir? Nasıl? Neden?

Venezuela Devlet Başkanı İçin 15 Milyon Dolar Ödül

Sponsorlu İçerik

ABD Başsavcısı William Barr, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro‘ya ve Venezuela rejiminin ana liderlerine karşı bir dizi doğrudan suç duyurusunda bulundu. Yetkililer uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer suç faaliyetlerinde kripto para kullanmakla suçlanıyorlar.

ABD, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da dahil olmak üzere Venezuela hükümetinin 14 üst düzey yetkilisini “narko-terörizm, yolsuzluk, uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer cezai suçlarda kripto para kullanmakla” suçladı. ABD hükümeti, Maduro’nun tutuklanmasına veya mahkum edilmesine yardımcı olan herhangi bir bilgi için 15 Milyon $‘a kadar ödül verecek. Üst düzey 14 yetkili arasında Venezuela’nın Ekonomi Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve Yargıtay Adalet Başkanı Maikel Moreno yer alıyor.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da dahil olmak üzere suçlanan 14 üst düzey Venezuelalı yetkililer

Söz konusu kişilerle ilgili remi suçlamada, “Bu kişiler, Maduro rejiminde üst düzey görevlerde bulunurken, Venezuella hava üssünden ayrılan uçakların ve ülkenin limanlarını da kontrol ederek, ülkeden narkotik maddelerin sevk edilmesine yardımcı oldular” ifadesi kullanıldı.

Ulusal Güvenlik Soruşturmaları’ndan (HSI) sorumlu özel ajan olan Alysa D. Erichs, Venezuela hükümetinin yasadışı uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve terörle ilgili faaliyetlerini yürütmek için kripto para kullandığını iddia etti. Başsavcı Barr, bir zamanlar Nicolas Maduro liderliğindeki Venezuela rejiminin suçluluk ve yolsuzluktan rahatsız olduğunu söyledi.

Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı kurulan komisyon toplantısında açıklamalarda bulundu.

Nicolas Maduro:

“Donald Trump hükümeti, aşırı derecede bağnaz ve sefil bir hareketle bir dizi sahte suçlama başlattı. Tıpkı 19. yüzyılın ırkçı kovboyları gibi savaşmaya hazır olan devrimcilerin başına ödül koyuyorlar. Sen sefil birisin Donald Trump. O sadece ırkçı ve üstünlük yanlısı davranmıyor, uluslararası ilişkileri bir zorba gibi yönetiyor.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu