Nedir? Nasıl? Neden?

Visa ve Mastercard Rus bankalarını engellediğini açıkladı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük kart operatörleri Visa ve Mastercard, ABD yaptırım emirleri kapsamında Rus bankalarını ağlarından engellediklerini kaydetti.

Ödeme devi iki şirket Visa ve Mastercard, ABD’nin yeni yaptırım emirleriyle birlikte Rus bankalarını ağlarından engellediklerini açıkladı. İki şirket Ukrayna’ya insani yardım kapsamında 2 milyon dolar bağışta bulunduğunu duyurdu.

Yeni yaptırım birkaç Rus bankasının uluslararası ödeme ve mesajlaşma sistemi SWIFT ağından bloke edilmesinin ardından geldi. Bilindiği üzere yakın tarihte Rusya’nın kripto para borsalarındaki varlığına yönelik yaptırımlarda uygulanmaya başlamıştı. Rusya şimdiye kadarki en katı ABD yaptırımları ile karşı karşıya kaldı. Washington ayrıca Rus merkez bankasının denizaşırı varlıklarının yanı sıra birkaç üst düzey Kremlin yetkilisinin varlıklarını da dondurdu.

Visa, yeni kısıtlamalara uyum sağlamak için hızlı adımlar attığını söylerken, Mastercard ise düzenleyici kurumlarla gereksinimlerine tam olarak uymak için devam edeceğini kaydetti. Her iki firma da kara listenin finansal bir etkisinin olup olmayacağı belirtilmedi.

Rusya’dan çıkış

Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından Rusya’ya karşı yaptırımlar devam ediyor. Birçok şirket ülke ile bağlarını kopardığını açıkladı. Yakın zamanda İngiliz petrol devi BP, devlete ait Rusya yan şirketi Rosneft‘deki yüzde 20’lik hissesinden çıktığını ve bu hissenin 25 milyar dolara kadar çıkabileceğini söyledi.

Shell ayrıca, gaz grubu Gazprom ile ortaklaşa yürüttüğü Rus operasyonlarından da çıkacağını söyledi. Reuters’in haberine göre, borsa operatörleri Nasdaq ve Intercontinental Exchange de Rusya merkezli şirketlerin hisselerinin ticaretini geçici olarak durdurdu.

Kripto için daha fazla potansiyel?

Visa ve Mastercard’ın Rus bankalarını engellemesi ve çoğu yerel kredi kuruluşuna yönelik katı yaptırımlar, geleneksel finans ağlarına erişimini kaybetmeye hazır vatandaşlar için kriptonun benimsenmesine neden olabilir.

Rus kripto ticaret hacimleri, ABD yaptırımlarının ilk dalgasından sonra zaten yükselirken, ruble bitcoin ve çoğu büyük altcoin karşısında düşüş yaşadı. Rusya’da kripto paranın benimsenmesi, çatışmadan önce bile yükselişteydi. Bir hükümet raporu, Rusların dünyadaki varlıkların yaklaşık yüzde 12’sini temsil ettiğini tahmin etmişti. Ülke ayrıca, özellikle büyük Çin ve Kazakistan’daki yasaklardan sonra, kripto madenciliği için potansiyel bir hedef olarak tanımlanmıştı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu