Nedir? Nasıl? Neden?

WazirX’e “kara para aklama” iddiasıyla soruşturma açıldı

Sponsorlu İçerik

Hindistan merkezli kripto para borsası WazirX’e “kara para aklama” uygulamaları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Borsaya ait varlıkların büyük bir kısmı ise donduruldu.

WazirX borsası kripto yoluyla 350 milyon dolar değerinde para aklamakla suçlanarak soruşturulmaya tabi tutuldu. Hindistan’ın en büyük kripto para borsasına karşı açılan dava, İcra Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Davanın konusu, 350 milyon dolara eşdeğer 27,9 milyar rupi değerindeki kripto işlemlerinin gizlenmesi.

Bugün yayınlanan raporlara göre, Hindistan İcra Müdürlüğü WazirX’in 64.67 crore yani 8.13 milyon dolar değerinde varlığını dondurdu. Devlet kurumu, kripto platformunu anında kredi uygulaması ile şirketlerine kara para aklamakla suçladı. Söz konusu fonların kripto para birimleri aracılığıyla satın alındığını ve aktarıldığı belirtildi.

Hintli milletvekili Pankaj Chaudhary‘nin İcra Müdürlüğü’nün Wazirx ile ilgili iki davayı araştırdığını belirtmesinin belirtti. İddiaya göre borsa, Hindistan Döviz Yönetimi Yasası’nı (FEMA) ihlal etti. Times of India’nın bildirdiği üzere, Hindistan düzenleyicilerinin WazirX ile kredi uygulaması arasındaki kripto işlemlerinin blok zincirlerine kaydedilmediğini söyledi. Bu, Hint ajansları arasında bir alarma neden oldu. Ancak, kripto platformuna karşı FEMA hükümleri uyarınca sebep gösterme bildirimi yayınlandı.

WazirX’in 2.790 crore yani 351 milyon dolar değerindeki dijital varlıkların bazı bilinmeyen cüzdanlara dışa havalesine izin verdiği kaydedildi.

Kripto borsası üçüncü taraf transferlerine izin verdi

Bununla beraber borsanın yabancı katılımcılar için bir kriptoyu diğerine dönüştürmesine izin verdiği bildirildi. WazirX ayrıca FTX ve Binance gibi üçüncü taraf borsalardan transferlere izin verdi.

İcra Müdürlüğü, WazirX’in kripto varlıkları ülke dışına para aktarmak için kullandığını vurguladı. Devlet kurumu para transferi ile ilgili kanıt parçalarını buldu ve 100 milyon Rs değerindeki dijital varlığı dondurdu. 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu