ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

WEF’ten Merkez Bankalarına Digital Para Desteği

Sponsorlu İçerik

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) bankaların dijital para birimleri oluşturmalarına yardımcı olacağını açıkladı. Davos‘ta duyurulan yeni bir taslak ile dijital bankaların olması durumunda kendileri için merkez bankalarına yardımcı olacak.

Dünya Ekonomik Forumu, merkez bankaları tarafından oluşturulabilecek dijital para birimleri hakkında rehberlik edecek yeni bir metin yayınladı.

Dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarını kapsayan kar amacı gütmeyen İsviçre de, bir düzineden fazla merkez bankasının yanı sıra birçok finansal kurum, akademik araştırmacı ve uluslararası kuruluşla “CBDC Politika Oluşturucu Set” adlı çerçeveyi geliştirdi.

Yeni taslak çalışması, WEF’in dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarının devlet başkanlarını ve CEO’larını bir araya getiren yıllık forumuna ev sahipliği yaptığı Davos, İsviçre’de duyuruldu.

Hem Tayland hem de Bahreyn Merkez Bankası bilgi setini kullanmayı kabul etti.

Bahreyn Merkez Bankası Başkanı Rasheed Al Maraj:

“Sanayi Devrimi’ndeki değişiklikleri öğrenme, büyüme ve bunlara uyum sağlama fırsatı olacağını umuyoruz.”

Blockchain ve Ledger Teknoloji Başkanı Sheila Warren:

“Merkez bankalarının küresel ekonomide oynadığı kritik roller göz önüne alındığında, Blockchain teknolojisi ile potansiyel herhangi bir merkez bankası dijital para birimi uygulamasının yurt içinde ve yurt dışında derin bir etkisi olacaktır.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu