Nedir? Nasıl? Neden?

Wintermute hack’lendi: 160 milyon dolar çalındı

Sponsorlu İçerik

Piyasa yapıcı şirket Wintermute, 160 milyon doların çalındığı bir siber saldırının kurbanı oldu. Şiket CEO’su tarafından yapılan açıklamada, kripto paraların 90’ının çalındığı ve iki token’da çalınan miktarın 1 milyon dolar ile 2.5 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz Haziran ayında Optimism üzerindeki cüzdanlardan 20 milyon OP token’ın çalındığı piyasa yapıcı şirket Wintermute yine hack’lendi. 160 milyon dolarlık kayıp yaşayan Wintermute’un CEO’su Evgeny Gaevoy konu hakkında Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

Saldırının DeFi operasyonlarıyla ilgili olduğunu ve merkezi borsa, tezgah üstü tekliflerin etkilenmediğini söyleyen CEO, ” Öz sermayede bu miktarın iki katı kadar borcumuz var,” dedi. Gaevoy açıklamasına şöyle devam etti:

“Wintermute ile piyasa yapıcı (MM) anlaşmanız varsa, paranız güvende. Hizmetlerimizde bugün ve potansiyel olarak önümüzdeki birkaç gün boyunca bir aksama olacak ve sonrasında normale dönecektir. Etkilenen her iki ekiple de en kısa sürede iletişim kuracağız. Wintermute’a borç veren biriyseniz, yine borcumuzu öderiz, ancak krediyi geri çağırmak için daha güvenli hissediyorsanız, bunu kesinlikle yapabiliriz.”

https://twitter.com/EvgenyGaevoy/status/1572134287243350016

Hacker’a ödül teklifi

CEO açıklamasının devamında bu durum beyaz şapkalı bir hack olarak görmeye açık olduğunu da sözlerine ekleyerek, fonların geri gönderilmesi durumunda bir ödül ödemesine hazır olduklarını da belirtti: 

“Buna beyaz bir şapka gibi davranmaya (hala) açığız, bu yüzden saldırgan sizseniz iletişime geçin.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu