ManşetNedir? Nasıl? Neden?Son Dakika

YouTube Kripto Para İle İlgili Videoları Kaldırmaya Başladı!

Sponsorlu İçerik

Google‘ın sahip olduğu sosyal medya grubu olan YouTube, kripto paralarla ilgili videoları ve kanalları kısıtladığı hatta silindiği iddia edildi. Bazı kripto para hesap sahipleri, son birkaç saat içinde videoların ve kanalların tamamen kaldırıldığını bildirdi. Sektördeki en popüler kanallardan birini 200.000’den fazla aboneyle işleten deneyimli kripto para yatırımcısı Chris Dunn için de durum böyle.

Dunn, video platformunun “zararlı veya tehlikeli içerik” ve “yasal düzenlemelere tabi ürünlerin satışı” nedeniyle bazı videolarını aniden kaldırdığını iddia ediyor. Ayrıca, 10 yıldan fazla bir süredir benzer içerik yaptığını ve şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadığını söylüyor.

Başka bir popüler kripto kanalı olan BTC-Sessions, benzer sorunlara sahip gibi görünüyor. Videosunun aynı nedenden dolayı tamamen kaldırıldığını söyledi. Her iki olaydan önce YouTube‘dan herhangi bir bildirim ve uyarı yapılmadı.

Youtube tartışmalı olarak kripto para içeriği barındıran en çok kullanılan sosyal medyalardan biri. Bir çok kripto para kanalı var. Bazıları muazzam miktarda, onlarca ve yüzlerce aboneye sahip.

Kripto para yasağı mı yoksa güvenlik önlemleri mi?

Kripto para reklamcısı Omar Bham, video devinin sektöre karşı ciddi adımlar attığından emin. Bham, kripto paralarla ilgili Facebook grubunun daha önceki kararını örnek vererek Google ve Facebook gibi dev şirketlerin gücünden bahsetti.

Sosyal medya devi, kripto paralarla ilişkili tüm hesapları kaldırdı ve o zamandan beri herhangi bir açıklama yapmadı. Ve sorularara cevap vermedi. Youtube’un şimdi aynı şeyi yapıyor olabileceğini öne sürülüyor.

Sosyal ağlar ilk kez kripto para endüstrisine karşı yasal işlem başlattı. 2018 yılı boyunca, hem Google hem de Facebook kripto paralarla ilgili reklamları yasakladı. O yılın ilerleyen saatlerinde, Google ve Facebook yasağı kaldırdı.

Konuyla ilgili resmi açıklama YouTube tarafından henüz yapılmadı. Çünkü bunun kasıtlı bir saldırı veya güvenlik önlemi olup olmadığını henüz belli değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu