ManşetNedir? Nasıl? Neden?

YouTube, resmi Bitcoin.com kanalını yasakladı

Sponsorlu İçerik

YouTube, kripto paralarla ilgili kanalları yasaklamaya devam ediyor. En son kurban Roger Ver’in Bitcoin.com resmi kanalı oldu. Ver, Reddit’te YouTube’un eylemlerinin belirgin bir nedeni olmadığını açıklayan bir video yayınladı.

Roger Ver’in Bitcoin.com resmi kanalı, yayınladığı bir Reddit videosuna göre YouTube tarafından yasaklandı. Ver’e göre, dünyanın en büyük video içerik paylaşım platformunun eylemlerinin belirgin bir nedeni yok.

Roger Ver:

“YouTube, resmi Bitcoin.com kanalımı yasakladı. Muhtemelen bu Bitcoin Core rekabet karşıtı maksimalistlerin bir kısmının videoyu yanlış bir şekilde dolandırıcılık veya böyle bir saçmalık şeklinde bildirdiğini sanıyorum.”

Ayrıca YouTube‘da, Elon Musk‘ı taklit eden ve insanları soymaya çalışanlar gibi bariz kripto para dolandırıcılıklarının reklamını yapan çok sayıda sahte video olduğunu iddia etti. Ver, YouTube’un Bitcoin.com’un resmi kanalını eski haline getirip getirmeyeceğini bilmediğini de sözlerine ekledi.

Diğer seçeneklere bakma zamanı geldi

Bu kesinlikle YouTube‘un platformundaki kripto para birimine yönelik bir kanala karşı engelleyici önlemler alması değil. Birden fazla içerik oluşturucu, platformun herhangi bir açıklama yapmadan videolarını ve kanallarını sildiğini veya engellediğini bildirdi. 2019’da platform, kripto yasağının bir hata olduğunu ve etkilenen videoların geri yüklendiğini söyledi. Ancak, kanalların silinmesi ve engellenmesi devam ediyor.

Bu, toplum içinde merkezi olmayan bir çözümü düşünmenin zamanının gelip gelmediği üzerine bir tartışmaya neden oldu. Ver’in videosunda da bunu dile getirdi.

Ver, ‘‘artık diğer seçenekleri keşfetmeye başlamak için doğru zaman gibi görünüyor” dedi ve bazı Blockchain tabanlı içerik paylaşım platformlarına atıfta bulundu.

Diğer kripto para haberleri için enkriptohaber.com/nedirsayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu