Nedir? Nasıl? Neden?

Yuga Labs şirketi, SEC soruşturması ile karşı karşıya

Sponsorlu İçerik

Bored Ape Yacht Club NFT‘lerinin yaratıcısı Yuga Labs şirketi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açılan soruşturma ile karşı karşıya kaldı. SEC, şirketin bazı satış tekliflerinin federal yasaları ihlal edip etmediğini denetleyecek.

ABD medyasından Bloomberg’in haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin yaratıcısı Yuga Labs şirketi hakkında satış tekliflerinin federal yasaları ihlal edip etmediği konusunda bir soruşturma başlattı. Yayınlanan rapora göre SEC, belirli varlıklara hisse senedi gibi muamele edilip edilmediğini araştırıyor. Bu sebeple şirket politikalarını daha yakından incelemek istiyor. Ayrıca NFT koleksiyonuyla bağlantılı olarak Yuga Labs’ın yerel kripto para birimi APEcoin’in dağılımı da incelenecek.

NFT dünyasının dev oyuncularından olan Yuga Labs, Bored Ape Yacht Club, CryptoPunks ve Meebits gibi koleksiyonların yaratıcısı konumunda…

Yuga Labs işbirliğine açık

Yuga Labs şirketi tarafından konu hakkında atılan bir e-postada şu ifadeler yer aldı:

“Politika yapıcıların ve düzenleyicilerin yeni web3 dünyası hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştıkları iyi biliniyor. Gelişmekte olan ekosistemi tanımlamak ve şekillendirmek için endüstrinin geri kalanı ve düzenleyicilerle ortak olmayı umuyoruz. Uzayda bir lider olarak Yuga, yol boyunca herhangi bir soruşturma ile tam olarak işbirliği yapmaya kararlıdır.”

Soruşturmada kesinleşmiş herhangi bir suçlama yok, Yuga Labs görevi kötüye kullanmak, kayıt dışı menkul kıymet ihracatı ve federal satış yasaların karşı gelmek gibi bir iddia ile soruşturulmuyor. Bu durum yasal bir savaş ile sonuçlanmayabilir. SEC tarafından şirkete yönelik kripto ile ilgili faaliyetler üzerinde daha geniş bir inceleme başlatacak.

Bloomberg raporunun ardından APE fiyatı haber yazım tarihi itibariyle %7,5’lik bir düşüş yaşadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu