Nedir? Nasıl? Neden?

Zipmex, Singapur’da 3 aylık moratoryum uzatmasını aldı

Sponsorlu İçerik

Singapur Yüksek Mahkemesine Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan kripto para borsası Zipmex, finans planı hazırlamak için 3 ay daha uzatma aldı.

Bloomberg tarafından bildirilen habere göre, Singapur Yüksek Mahkemesi, kripto para borsası Zipmex’e alacalıkların ödemelerini yapması ve bir finansman planı hazırlaması için 3 aylık bir moratoryum uzatması verdi. Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan ve para çekme işlemlerini askıya alan borsanın, 2 Aralık tarihine kadar olası alacaklı davalarına karşı korunacağı bildirildi.

Zipmex avukatlarından olan Morgan Lewis Stamford, borsanın Singapur, Tayland, Endonezya ve Avusturalya’yı kapsayan 5 kuruluş genelinde 6 aylık koruma başvurusunda bulunmuştu. Bu 5 kuruluş; Zipmex Asia Pte Ltd., Zipmex Pte. Ltd., Zipmex Company Ltd. (Tayland’da yerleşik), PT Zipmex Exchange Endonezya ve Zipmex Australia Pty. Ltd olarak kaydedildi.

2 Ağustos tarihinde yapılan bir duyuruda Zipmex, finansmanı güvence altın almak için birden çok yolu araştırdığını söylemişti.  İki yatırımcı ile bir mutabakat zaptı (MOU) imzaladıktan sonra durum tespitinin hızlandırıldığını belirtti. Borsa, Singapur merkezli hedge fonu Three Arrows Capital çökerken, Celsius Network ve Voyager Digital gibi iflas başvurusuyla son iki ay içinde piyasa baskılarına yenik düşen birkaç kripto şirketinden biri oldu.

Babel ve Celsius borçlarını ödeyemedi

Babel Finance’e 48 milyon dolar, Celsius Network’a 5 milyon dolar borç veren Zipmex, kredilerin ödemesini geri alamadı. Zipmex geçtiğimiz günlerde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) aşamalı olarak tüm müşterilere aktarmayı planladığını açıklamıştı:

“Tüm müşterilerin varlıklarının transferlerini kademeli bir şekilde tamamlamaya ve Z Cüzdan’ın tam hizmetini sürdürmek için tüm eylemleri hızlandırmaya kararlıyız” 

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu