Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya’nın kripto yasağı önerisine tepkiler sürüyor

Sponsorlu İçerik

Rusya Merkez Bankası‘nın kripto para ticareti ve madenciliğine yönelik tavrı tepki çekti. Bu kararın teknoloji düşmanlığı olduğu belirtildi.

Merkez bankası geçtiğimiz perşembe günü yayınladığı bir raporda, piramit şemasının ayırt edici özellikler taşıdığını ve kriptoların, para politikasının egemenliğini baltaladığı ifadeleri yer almıştı. Rusya’nın enerji arzını tehlikeye attığını ve kripto para birimlerinin yayılmasının olumsuz etkileri arttırdığı belirtildi.

Rusya ödeme yapmak için kripto kullanımını yasaklamıştı. Merkez bankası 2021 Aralık ayında yatırım fonlarının kriptoya yönelik yatırım yapmasını da yasaklamıştı. Bilindiği üzere kripto birimleri 2020 yılının sonlarından itibaren büyük bir kitle tarafından ilgi görüp küresel anlamda benimsenmişti. Fakat Hindistan, Pakistan, Çin ve gibi birçok ülke ve merkez bankaları kripto para birimlerine karşı olumsuz bir tavır sergiliyordu. Rusya Merkez Bankası ise şimdilerde listeye adını yazdıran isimlerden oldu.

Geçen hafta kripto para ticareti ve madenciliğinin Rusya içinde tamamen yasaklanması önerisi büyük tepkilerin yaşanmasına neden oldu.

Telegram kurucusu: “teknoloji insanları yönetebilir”

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram’ın Kurucusu Pavel Durov konuya tepki veren isimler arasındaydı. Bu yaz Fransız vatandaşlığı alan Durov ve muhalefetten Leonid Volkov Rusya Merkez Bankası’nın kripto tavrının, Rusya’nın aleyhinde olduğunu belirten iki ayrı yazı kaleme aldı.

Parel Durov, telegram üzerinden uzun bir yazı paylaşarak, böyle bir engelin ülkedeki teknoloji çalışanların başka yerlere gitmesine neden olacağını belirtti.

“Rusya Merkez Bankası’nın bu tavsiyesi, bebeği banyodan çıkarıp dışarı ıslatmaktır. Böyle bir yasağın kötü aktörleri durdurmada çok az etkisi olacaktır, ancak aynı zamanda meşru Rus projelerini de gömecektir. Blockchain teknolojisi ülkede tamamen duracak ve bu konuyla ilgilenenler başka ülkelere gidecek.”

Leonid Volkov: “bu teknoloji karşıtı”

Rusya muhalefet politikacısı Lenonid Volkov, böyle bir önerinin teknoloji karşıtı olacağını kaydetti.

“Buna Ludizm deniyor ve artık dünyada Ludizm yok. İnsanların birbirine para göndermesini yasaklayamazsınız. Buna hem teknolojiye hem de teknolojik gelişmeye karşı savaş deniyor.”

Volkov’un şuanda tutuklu olan Alexei Navalny‘nin en önemli yardımcılarından olduğu biliniyor. Volkov yaptığı açıklamada, 2016 yılından beri Bitcoin ile bağış yapan Alexei Navalny’nin adresini de paylaştı. Navalny’nin hareketi için oluşturulan adreste 666 BTC bulduğu biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu