Nedir? Nasıl? Neden?

Satoshi taklitçisine, 43 milyar dolarlık para cezası

Sponsorlu İçerik

Avusturalyalı bilgisayar bilimcisi Craig Wright, BTC mucidi olduğunu iddia ettikten sonra “Satoshi Nakamoto” olduğunu kanıtlayamadı. Şirket dolandırıcılığı suçlamasıyla 43 milyar dolarlık para cezasına çarptırıldı.

52 yaşındaki iş insanı Craig Wright, bitcoin yaratıcısı olduğunu iddia ettiğinden beri en tartışmalı isimlerden birisi haline gelmişti. Fakat Wright, yıllar içinde Satoshi Nakamoto olduğunu kanıtlayamadı. Craig Wright, yazar David Kleiman’ın birlikte W&K Info Defence Research adlı bir ortak girişim kurdular. David Klieman’ın 2013 yılında vefat etmesiyle Wright etrafındaki tartışmalar daha da artmaya başladı.

David Kleiman’ın kardeşi Ira Kleiman, W&K Info Defence Research adına Wright’a dava açtı. Jüri, Avustralya vatandaşı Craig Wright’ı dolandırıcılıktan W&K’ya karşı sorumlu olup olmadığı da dahil olmak üzere bir dizi suçlamayla değerlendirdi. Daha önce sorumlu bulunurken iddialardan aklandı. Daha sonra ise Wright, Kleiman’ın Florida’daki şirketini dolandırdığı için 100 milyon dolarlık dönüşüm ödemek zorunda kaldı.

Yakın tarihli bir mahkeme belgesine göre, Florida, West Palm Beach’teki federal yargıç, Craig Wright’ın W&K Info Defence Research’e 43 milyon dolar daha ödemesi gerektiğine karar verdi.  Mahkemeye göre, Wright yıllar içinde ortak girişime ait fikri mülkiyete yasa dışı bir şekilde el koydu. Şirket avukatları tarafından yapılan açıklamada mahkeme kararının kripto para birimleri ve blockchain tarihinde emsal oluşturduğunu belirtti.

‘Hepimiz Satoshi’yiz’

BTC‘nin icadı, dijital varlık sektörünün gelişimi için çok önemli bir girişim örneği oldu. Bitcoin yavaş yavaş küresel finansal sisteme girerken, birçok kişi kripto paranın arkasında kimin olduğunu merak ediyor. Bazı kullanıcılar, Satoshi Nakamoto’nun anonim kalma kararı, dijital varlığın doğasını daha da güçlendirdiğini düşünüyor.

Bitcoin Standardı kitabının yazarı Dr. Saifedean Ammous kısa süre önce yaptığı açıklamada, günümüzde toplumun kullandığı birçok harika icat olduğunu, ancak bunları kimin geliştirdiğini kimsenin bilmediğini söyledi.

“Tekerleği her gün kullanıyorsunuz ama tekerleği kimin icat ettiğini bilmiyorsunuz ve biz her gün birçok şeyi kullanıyoruz çünkü onları icat eden adama güveniyoruz değil, kanıtlanmış bir geçmişleri var.”

Her insanın Satoshi olabileceği varsayımı doğrultusunda Macar heykeltıraşlar başkent Budapeşte’de onun bronz bir heykelini yaptı. Figürün bir yüzü var, ancak yansıtıcı yüzeyden yapılmış, bu yüzden ona bakan herkes “hepimiz Satoshi’yiz” fikrine sahip oluyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu