Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland bankası SCB, Bitkub’ı satın almaktan vazgeçti

Sponsorlu İçerik

Tayland’ın en eski bankası Siam Commercial Bank (SCB), kripto para borsası Bitkub’ı satın almak amacıyla yaptığı 500 milyon dolarlık anlaşmasını feshettiğini duyurdu.

Tayland bankası Siam Commercial Bank (SCB), bugün yaptığı basın açıklamasında ülkede faaliyet gösteren kripto borsası Bitkub’ı satın almak için yaptığı 500 milyon dolarlık anlaşmadan vazgeçtiğini duyurdu. Satın alma iptali, Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun Bitkub borsasında listelenen KUB coin’in listeleme sürecini gözden geçirmesini açıkladıktan bir ay sonra geldi. SCB, kripto girişimlerinin düzenleyici sorunları düzeltmek için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Banka, dijital stratejisini oluşturmanın bir parçası olarak kripto borsasının %51’ini 500 milyon dolara satın almayı planladı. Geçtiğimiz Kasım ayında duyurulan anlaşma, bu yılın ilk çeyreğinde düzenleyiciden onay bekliyordu. Bankanın kriptoya yönelik ilk girişini bu değil, blockchain ve DeFi girişimlerine yatırım yapan SCB 10X adlı bir risk sermayesi kolu var.

SCB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bitkub şu anda Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun tavsiye ve emirlerine göre çeşitli sorunları çözme sürecindedir ve bu sorunların çözümünde zaman çerçevesi belirsizdir. Sonuç olarak, alıcı ve satıcı işlemi sonlandırmayı kabul etti.” 

SCB, sürümde blockchain teknolojisine ve dijital varlık işine girmek için stratejik planı uygulamaya kararlı olduğunu vurguladı. 

Birleşme ve satın alma işlemleri için rekor bir yıl oldu

Block Research son yayınladığı raporda, firmaların birleşme ve satın alma işlemlerinin rekor bir yıl boyunca hızla ilerlediğini gösteriyor. Galaxy Digital, BitGo’yu satın almak ve PrimeBlock’un SPAC 10X Capital Venture Acquisition Corp II birleşmesi gibi birçok önemli anlaşma gerçekleşemedi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu