Nedir? Nasıl? Neden?

Tayland SEC, 2 kripto borsasına ve 5 kuruluşa dava açtı

Sponsorlu İçerik

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsaları Bitkub ve Satang Corporation‘da yapay hacim oluşturan 5 kuruluşa dava açtığını duyurdu.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından bugün yapılan resmi açıklamaya göre, Satang Corporation ve Bitkub kripto borsalarında yapan hacim oluşturduğu iddia edilen 5 kuruluşa dava açtı. Düzenleyici kurum, Bankok merkezli Bitkub’a sivil yaptırımlar uyguladı. SEC, soruşturma masraflarını 636 bin dolar olarak geri ödemesini talep etti.

Hatırlanacağı üzere Ağustos ayında Tayland SEC, içerinden öğrenenlerin ticareti soruşturmasının ardından Bitkub’un Baş Teknoloji Sorumlusuna 235 bin dolar para cezası vermişti.

Merkezi Bangkok’ta bulunan Satang Corporation ile ilgili ikinci davada, düzenleyici LLC Fair Expo’ya ve bir kişiye sivil yaptırımlar uyguladı ve ödeme olarak 12.080.646 Tayland Bahtı (318.000 $) talep edildi.

Yıkama ticareti olarak bilinen “sahte hacim oluşturmak” yatırımcıları belirli bir varlığın gerçekte olduğundan daha popüler gibi göstererek, yatırım yapmaya teşvik etmek için kullanılan yasa dışı bir yöntemdir.

Bu yıldan itibarek kripto varlıklara karşı agresif bir tutum benimseyen Tayland SEC, kısa süre önce sorunlu kripto borsası Zipmex’e karşı polis şikayetinde bulunmasının ardından Tayland’da kripto paralar yönelik bankacılık ve kredi hizmetlerini yasakladı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu