Nedir? Nasıl? Neden?

Teknoloji şirketi, BTC madenciliği ile gelirlerini arttırdı

Sponsorlu İçerik

Tayland merkezli, Jasmine Technology Solution teknoloji şirketi Bitcoin madenciliği ile hisse gelirlerini yüzde 7000 arttırdı.

Jasmine Technology Solution şirketi, bir önceki yıla kıyasla ilk 9 ayda net gelirinde yüzde 436 artış yaşayarak, 150 milyon Baht’a (Tayland para birimi) yani 4,4 milyon dolara ulaştı. Şirket, Temmuz ayında genişleme planını açıklamıştı. Bitcoin madenciliği yapılmasıyla, yatırımcılar hisselerini büyük bir talebe tabi tutarak durumu memnuniyetle karşıladı. Kripto para madenciliği projesi henüz şirket için önemli bir kazanç sağlamasa da, hisse senetlerinde yıl içinde yaklaşık yüzde 7000 artış gözlemlendi. Taylandlı teknoloji şirketi Jasmine Technology Solution, BTC madenciliğine yönelik çalışma planlarını açıklamasının ardından dünya rekoru kıran bir hisse rallisi başladı. Yaşanan bu ralli şirket başkanını bile şaşırttı.

Şirket Başkanı Soraj Asavaprapha konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yatırımcılardan gelen güçlü yanıtlar beklentimizi aştı. Bu daha başlangıç olmasına rağmen, yeni yönümüze yönelik iyimserlik var.”

Jasmine Tecnology, kripto para arenasına giren birçok Taylandlı firmadan biri. AJ Advance Tecnology PCI adındaki tüketici cihaz üreticisi firma bu ay Bitcoin madenciliğine adım attığını duyurdu. Siam Commerial Bank PCI ve Kasikornbank gibi firmalarda bu kripto girişimlerinde hisse aldı.

Jasmine Teknology, bir kaç ay önce faaliyete geçmesinin ardından 325 madencilik makinesinden sadece 8 BTC üretti. Şirket Başkanı Asavaprapha, 7000 yeni makineye yatırım yapmayı planladıkları için bu durumun gelecek yıl değişeceğini kaydetti. Madencilik işinin ise 2022 yılında şirketin toplam cirosunun yaklaşık yüzde 80’ini temsil etmesini beklediğini sözlerine ekledi. Özellikle genç yatırımcıların ilgisini çeken kripto ürünleri, yerel borsalarda ticareti rekor seviyeye çıkardı. Düzenleyicilerin ise daha sıkı kurallar uygulaması teşvik ediliyor.

Globlex Securities analisti uyardı

Bangkok‘taki Globlex Securities analisti Bay Wilasinee Boonmasungsong, Jasmine Tecnology Solution’ın Bitcoin madenciliğinin Tayland’da yeni olmasından yararlandığını ve bazı düzenleyiciler konusunda risk oluşturduğuna inandığını söyledi.

“Şirketin temelleri, değerlendirmeleri ve gelir projeksiyonları hakkında hala çok az fikrimiz var. Çünkü Bitcoin madenciliği Tayland’da çok yeni. Ülkenin öncüsü olduğu için yatırımcılar tarafından iyi karşılandı, ancak bazı düzenleyici riskler var.”

Tayland Bankası, dijital varlık endüstrisine ayrıntılı kurallar getirilip finansal sistemi ve yatırımcıları korumaya çalıştıklarına dikkat çekmişti. Soraj, düzenlemelerin Jasmine Technology’yi etkilemeyeceğine inanıyor. Bunun sebebi, dijital varlık madenciliğinin yalnızca yerel pazara değil, dünya çapında da odaklanmasıdır. Bitcoin fiyatı, 30.000 doların üzerinde işlem gördüğü sürece madencilik işlerinden kar elde etmem mümkün.

Tayland‘da Menkul Kıymetler Borsalar Komisyonu verilerinde kripto hizmetlerine olumlu bir yanıt geldi., 7 yerel lisanslı kripto borsanın cirosu, Kasım ayında yıl önce 18 milyar baht’a kıyasla 221 milyar baht’a yani yaklaşık 6.58 milyar dolara yükseldi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu