Bitcoin Haberleri

WisdomTree, Yeni Bitcoin Ürününü Başlattı!

Sponsorlu İçerik

ABD‘deki en büyük borsa yatırım fonu (ETF) sağlayıcılarından biri olan New York merkezli WisdomTree, bugün İsviçre’nin SIX borsasında yeni bir Bitcoin borsa yatırım ürünü (ETP) başlattı. Şirketin Bitcoin‘i takip etmek ve müşterilerine kripto para birimlerine yatırım yapma fırsatı vermek için tasarlanan ilk ürünüdür.

Bu ürünler, yatırımcıların özel anahtarlara olan ihtiyacını azaltarak, hırsızlık ve siber saldırı gibi risklerden korunması için Bitcoin ETP‘sini başlattı. WisdomTree’nin açıklamasına göre, ETP’yi destekleyen tüm Bitcoin fonları soğuk cüzdanlarda çevrimdışı olarak tutulacak.

WisdomTree’nin, sermaye başkanı Jason Guthrie:

‘’Bitcoin yatırımı için çok talep var. Operasyonel olarak daha verimli olması için vadeli işlem yapamayan ya da fiziksel olarak desteklenen, borsada işlem gören bir ürün bulamayan çok sayıda müşteri var.”

ETP‘ler, Bitcoin ve diğer kripto meraklılarının son birkaç yıl içerisinde aşina oldukları kuşkusuz ETF‘lerden biraz farklıdır. Basit bir ifadeyle, ETF‘ler bir tür ETP‘dir, ancak ETF‘ler farklı yasal gerekliliklere ve dolayısıyla daha fazla yasal denetime tabidir. Bununla birlikte, her iki ürünün de Bitcoin piyasasına, büyük para ve kurumsal yatırım getireceği bir gerçektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu