Bitcoin Haberleri

Fortune Magazine, son yayın kapağını Bitcoin’e ayırdı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın en büyük finans dergilerinden fortune, son yayınının kapağını Bitcoin, kripto para birimleri ve merkezi olmayan finans (DeFi) evrenine adadı.

Bitcoin fortune’a ilk kez kapak olmasına rağmen, dergi kripto para biriminden ilk kez bahsetmiyor. Sonuçta, 2013’ten beri BTC dergideki yayınlara konu oluyor.

Bu sayı, dergideki kapakta “Kripto para birimleri Wall Street’e karşı” temasını yayıyor. Buna ek olarak, Fortune Genel Yayın Yönetmeni Brian tarafından imzalanmış bir yazı vardır. Metinde, “kripto para birimlerinin çılgınlıktan ana akıma nasıl geçtiği” yazıyor.

Fortune, Bitcoin ve kripto para birimlerini öne çıkarıyor

Dergi Bitcoin’den ziyade token ve NFT’lerden de bahsediyor.

Diğer şeylerin yanı sıra Fortune, kendi görüşlerine göre en alakalı olan 50 NFT yaratıcısının bir sıralamasını yayınladı. Listenin ilk 10’unda: Biple, CryptoPunks, Mark Cuban ve Paris Hilton gibi isimler mevcut.

Yeni blockchain oyun çılgınlığında dergi, Roham Gharegozlu ile bir röportaj içeriyor. NBA Top Shot ve CryptoKitties gibi koleksiyon token oyunlarının endüstri öncülerinden ve ortak yaratıcısın da bahsediyor.

Dergi, “Gharegozlu, blockchain’ler, kripto para birimleri ve tokenlarla platformların hızla çoğalması Facebook, Amazon, Alphabet ve Apple’ın başarısını yönlendiren veri tekellerini sona erdirebileceğini” ifade etti.

Kripto para mevzuatı

Dergi daha sonra Bitcoin ile ilgili yasalardan, düzenlemelerden, kısıtlamalardan ve hatta süreçlerden bahsediyor.

Öne çıkan noktalardan biri, çinli madencilerin büyük göçü ve Bitcoin madenciliğinin sonuçlarıyla ilgili olarak dergide şunlar vurgulanmaktadır:

“Çin ablukası madenciliği her zamankinden daha karlı hale getiriyor.”

Yayında ayrıca, Wyoming eyaletinde kripto para birimi endüstrisini desteklemeye çalışan 24 yasanın çıkarılmasında başrol oynayan bir iş kadını olan Caitlin Long hakkında bir makale de yer alıyor.

Son olarak, Vitalik Buterin tarafından oluşturulan bir blok zinciri olan Ethereum ağı da, özellikle İş Kanıtı veya PoW’dan Katılım Kanıtı veya PoS’a geçişi ele alan dergide yerini aldı.

Çoğunlukla Ethereum‘da geliştirilen merkezi olmayan finans için hala yer var.

Fortune notlarından birinde “Finansal devrim sembolize edilecek” cümleleri de yer almaktadır.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu