Altcoin Haberleri

BofA: Solana, kripto evreninin VISA’sı olabilir

Sponsorlu İçerik

Bank of America stratejisti, Solana’nın düşük işlem ücretleri, ölçeklenebilirlik ve kullanım kolaylığı avantajları nedeniyle Ethereum’un pazar payından büyük bir dilim alabileceğini belirtti.

Bank of America dijital varlık stratejisti Alkesh Shah, 11 Ocak tarihli bir araştırma notunda Ethereum rakibi Solana’nın “dijital varlık ekosisteminin VISA’sı” olabileceğini tahmin etti.

Solana ağı 2020’de aktif edildi ve o zamandan beri 47 milyar dolarlık piyasa değeri ile beşinci en büyük kripto para birimi haline geldi. Ethereum’dan daha hızlı bir büyüme ve düşük işlem ücretleri ile 50 milyardan fazla işlemin yerine getirildi ve Solana ağında 5,7 milyonun üzerinde değiştirilemez token (NFT) basıldı.

Ancak eleştirmenler, ağın avantajlarının ademi merkeziyetçilik ve güvenilirliğinin ademi merkeziyetçilikten ve güvenlikten ödün verilerek meydana geldiğini savunuyor ancak Shah, faydaların dezavantajlardan daha ağır bastığını düşünüyor:

“Solana, yüksek verim, düşük maliyet ve kullanım kolaylığı sağlama yeteneği, mikro ödemeler, DeFi, NFT’ler, merkezi olmayan ağlar (Web3) ve oyun gibi tüketici kullanım durumları için optimize edilmiş bir blok zinciri oluşturuyor.”

Solana’nın avantajları

Shah, Solana’nın düşük ücretleri, kullanım kolaylığı ve ölçeklenebilirliği nedeniyle Ethereum’un pazar payından büyük pay alacağını ve Ethereum’un “yüksek değerli işlem ve kimlik, depolama ve tedarik zinciri kullanım durumlarına” düşebileceğini öne sürdü.

“Ethereum, ademi merkeziyetçiliğe ve güvenliğe öncelik veriyor, ancak ağ tıkanıklığı dönemlerine ve bazen gönderilen işlemin değerinden daha yüksek olan işlem ücretleri bu faktörleri gerçekten gözardı edilebilecek bir duruma getiriyor.”

Visa saniyede ortalama 1.700 işlem (TPS) işler, ancak ağ teorik olarak en fazla 24.000 TPS işleyebilir. Ethereum şu anda ana ağda yaklaşık 12 TPS’yi idare ediyor (ETH 2.0 ile bu artacak), Solana ise 65.000 TPS’lik teorik bir limite sahip.

Shah, “Solana ölçeklenebilirliğe öncelik veriyor, ancak nispeten daha az merkezi olmayan ve güvenli bir blok zincirinin, başlangıcından bu yana çeşitli ağ performansı sorunlarıyla gösterildiği gibi, ödünleşimleri olduğunu” kabul ediyor.

Solana, geçtiğimiz aylarda Binance tarafından en son 12 Ocak’ta onaylanan geri çekme sorunları, 7 Ocak’ta sosyal medyada gecikmiş performans raporları ve Ocak’ta bir DDos saldırısı gibi görünen ağ performansı sorunları yaşamıştı.

Bu olaylar, Solana tabanlı DeFi platrofmu Raydium’da Aralık ayındaki ilk ön satış (IDO) ilişkili toplu botlamanın neden olduğu ağ tıkanıklığı raporlarıyla birlikte 10 Aralık’taki önceki saldırıdan bir aydan kısa bir süre sonra oldu.

Solana Labs iletişim başkanı Austin Federa 22 Aralık’ta verdiği bir demeçte, geliştiricilerin şu anda özellikle işlem ölçümünün iyileştirilmesiyle ilgili olarak ağın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi.

kaynak: cointelegraph

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
<p>

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu