Bitcoin Haberleri

JPMorgan stratejisti Cembalest’ten Bitcoin yorumu

Sponsorlu İçerik

JPMorgan’ın yatırım stratejisi başkanı Michael Cembalest, bitcoin ve diğer kripto para birimlerine karşı temkinli. JPMorgan stratejisti, 3 Şubat’ta yayınlanan bir yazıda, yorumlarının JPMorgan Chase’e değil kendisine ait olduğunu belirtti.

JPMorgan stratejisti, kafalarda soru işaretleri bıraktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin çoğu geçen haftaki korkunç kış fırtınasından kurtulurken, kripto para birimlerinin etrafındaki buzlar eriyor gibi görünüyor. Bitcoin, Ocak ayında 34.000$’ın altına kadar düştü ve ayı sezonuna ilişkin korkuları körükledi, ancak o zamandan beri bu sabah 42.000$’ın üzerine çıktı. Bir meme token olan Shiba Inu, kabaca %25 artışla 0.000027$’a yükseldi.

Analist, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile ilgili bazı sorunları gündeme getirdi.

İlk olarak, Bitcoin’in para için güvenli bir liman olup olmadığı sorusu var. Cembalest’e göre dijital bir değer deposu olabilir.

Öte yandan Bitcoin, iki kriterini karşılayamıyor: volatilite, değer deposu yatırımıyla tutarlı bir aralığa yerleşiyor ve sistemik riskler ve/veya enflasyon yükseldiğinde değer artıyor veya istikrarlı oluyor.

Cembalest dedi ki:

“Bitcoin’in oynaklığı gülünç derecede yüksek olmaya devam ediyor ve oynaklığı genellikle hisse senedi piyasası oynaklığı arttığında yükseliyor. Bu oynaklık, bitcoin konsantrasyonunun bir yan ürünü olabilir.

Analist, kripto para birimleri için bir başka oynaklık kaynağının da pump ve dump manevraları olduğunu söyledi. “Düzenli menkul kıymet piyasalarında yasaklanacak bu tür planlar ve diğer faaliyetler, tanım gereği merkezi olmayan blok zincirlerinde yasa dışı değildir.”

İkincisi, stratejist bitcoin’i hidrojen projeleri ve yeşil enerjiyle karşılaştırdı ve gerçekten de bitcoin ölçeğinin nihayetinde ne olacağını sordu.

“Hangi şirketler gerçekten para kazanacak ve kaç tanesi sıfıra gidecek? Bazı değerlemeler kendilerinin çok önünde mi, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratıyor mu?” dedi.

Cembalest, bitcoin veya diğer kripto para birimlerinin güvenilir bir değerleme metodolojisine sahip olduğuna inanmadığını belirtti.

“Bazı hidrojen kullanım durumları mantıklı, ancak enerji yatırımcıları bundan çok daha fazlasını fiyatlıyor ve kripto değerlemeleri hakkında da böyle hissediyorum. Bazı kripto kullanım durumları kalıcı olacak, ancak değerlemeler daha geniş ve daha hızlı benimsenmeyi varsayar”

Bitcoin’in ticari işlemler için uygun bir değişim aracı olduğuna Cembalest hala ikna olmadı.

Cembalest, “Bitcoin şu anda birkaç niş durum dışında bir değişim aracı değil” dedi. “Günlük azalan bitcoin işlemi sayısı ve uygulama maliyetlerindeki ani artışlar, işleyen herhangi bir fiat para birimine benzemiyor.”

Cembalest, BTC almayı düşünmüyor

Para transferinin ve izin verilen, kripto para birimi etkisi çok az olan veya hiç olmayan özel blok zincirlerinin, Bitcoin için en olası kullanım durumları olduğunu kaydetti.

Cembalest, “Token sahipleri için gelir getirebilecek izinsiz kamu blokajlarının başarısı büyük soru” dedi ve bunun gördüğü en tutarlı argüman olduğunu da sözlerine ekledi.

Ekledi:

“Ancak erişim ücretleri ne kadar yüksek olursa, ilk etapta maliyetleri azaltmak için blok zincirine geçecek olan kullanıcılar için engeller o kadar yüksek olur. Bu gerilimin nasıl çözüleceğini bilmiyorum.”

Bu arada Bitcoin oynaklığı, hisse senedi piyasalarındaki hareketi takip ederek “gülünç derecede yüksek olmaya devam ediyor”.

Cembalest, son olarak şunları söyledi:

“Sonuçları ne olursa olsun bir parçam istese de [bitcoin] satın almayacağım, çünkü bazı kripto para sahipleri en başından beri buna güveniyor. Kripto değerlemeleri ve bunlarla bağlantılı şirketler derinden sıkıntılı değerlere düşerse bir kez daha bakardım. Ancak o zamana kadar, en çok tartışılan kullanım durumları ve alım satım yaptıkları değerlemeler hala ‘hayallerin yapıldığı şeyler’di.”

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu