Nedir? Nasıl? Neden?

Rusya hükümeti ve merkez bankası kripto konusunda uzlaşamadı

Sponsorlu İçerik

Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı arasındaki kripto para görüşmeleri devam ediyor. Merkez bankası kripto varlıklar konusundaki tavrından geri adım atmıyor. Yetkililer arasında uzlaşma sağlanamadı.

Rusya’da bugün gerçekleştirilen kripto paralara yönelik toplantı yine sonuç vermedi. Düzenleyici otoritelerin kripto varlıkların nasıl düzenleneceği konusunda fikir ayrılığına düştüğü iddia edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’ndan kripto para birimleri konusunda anlaşmaya varmalarını istemişti. Fakat o süreçten bu zamana herhangi bir gelişme kaydedilmedi.

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Maliye Bakanı Anton Siluanov ve Başbakan Yardımcısı Dmitry Grigorenko ile salı günü bir araya geldi. Yapılan yoğun görüşmeler sonrasında kripto para birimlerinin yönetimi konusunda herhangi bir fikir birliğine varılamadı. Konuyla ilgili merkez bankası ve Maliye Bakanlığı basın servisinden herhangi bir açıklama gelmedi.

Merkez bankasından kripto mektubu

Rusya Merkez Bankası bu süreçte Maliye Bakanlığı’na kripto konusunda bir mektup yolladı. Merkez bankası basın servisi söz konusu mektubun varlığını doğruladı. Banka, yolladığı mektupta kripto para birimlerinin bir piramit şemasına benzediğini ve halkın finansal refahı, finansal sistem ve ekonomi için bir tehdit oluşturduğunu kaydetti. Öte yandan hükümet, kripto para birimlerini düzenlemeye ve yatırım çekmeye çalışıyor.

Mevcut Rus yasaları, kripto varlıklarını kabul ediyor, ancak varlıkların ödeme birimi olarak kabul edilmesini yasaklıyor. Kripto paralar Rusya’da büyük ölçüde düzenlenmemiş bir sektör olmaya devam ediyor. Bununla birlikte, yakın tarihli bir hükümet raporu, Rusların kriptoda yaklaşık 2 trilyon ruble yani 26 milyar dolara sahip olduğunu kaydetti.

Ocak ayında Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerini finansal istikrar için bir tehdit olarak nitelendirmişti. Kripto para birimi ticareti ve madenciliğini yasaklanmasını talep etmişti. Bununla beraber yine aynı tarihlerde Putin, hızlı bir çözüm önerisi talep etmişti. Ancak net bir politika belirlenemedi. Kommersant gazetesi geçen hafta Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası’nın 18 Şubat’a kadar konuyla ilgili bir yasa tasarısı hazırlayacaklarını bildirdi.

Rusya, kripto satışı yapan 4 büyük dark web sitesini kapattı

Rusya İçişleri Bakanlığı, perakendecilerden ve ödeme şirketlerinden çalınan ödeme kartı bilgilerini satma konusunda uzmanlaşan Dark Web sitelerine yönelik çalışmalar başlattı. Yapılan operasyonlarda siber saldırılar yapan 263 milyon dolarlık 4 büyük “Dark Web” sitesini kapatıldı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu