Bitcoin Haberleri

Yatırımcı Miller, rublenin çöküşünü BTC için boğa olarak yorumluyor

Sponsorlu İçerik

Ünlü yatırımcı Bill Miller, Rusya’daki yaptırımlarla beraber rublenin değer kaybetmesinin BTC için boğa dönemi habercisi olabileceğini kaydetti.

Eski yatırımı ve fon yöneticisi Bill Miller, Rusya’ya uygulanan uygulanan mali yaptırımların bitcoin fiyatının yükselmesine neden olabileceğini düşünüyor. Miller, Rusya’nın kontrol ettiği tek rezervin altın olduğunu ve BTC’nin önümüzdeki günlerde yükselme yaşayacağını belirtti. Bilindiği üzere Ukrayna’daki askeri çatışma, geleneksel ve kripto alanında finans dünyasının gidişatını büyük ölçüde değiştirdi. NATO ve AB, Putin rejimine ekonomik savaş ilan etti. ABD, İngiltere, Almanya ve diğerleri, Rusya ile parasal bağlantılarını kesti ve birçok Rus bankasını ana ödeme sistemi SWIFT‘in dışında tuttu.

Bu yaptırımlar sonucunda ruble yüzde 25’in üzerinde değer kaybederken, Rus vatandaşları tasarruflarını korumak için alternatif finansal araçlar aramaya başladı. Bölgedeki bitcoin ticaret hacimleri rekor seviyelere yükseldi.

Legg Mason Capital Management’ın eski Başkanı Bill Miller, CNBC’ye yakın zamanda verdiği bir röportajda, Rusya’nın rezervlerinin yüzde 16’sını dolar ve yüzde 32’sini euro olarak tuttuğunun altını çizdi. Miller, bu varlıkların onlara zarar vermek isteyenler tarafından yönetildiğini ve Rusya rezervlerinin diğer ulusların kontrol edemediği tek kısmın yüzde 22 oranı ile altın olduğunu belirtti. Miller’a göre söz konusu metrikler BTC için önemli bir boğa dönemi habercisi. Miller ek olarak BTC’nin sınırlı arzına dikkat çekerek kripto para biriminin enflasyona karşı koruma sağladığını kaydetti. Altcoin’ler hakkında yorum yaptığında ise, varlıkların BTC’den farklı olduğunu ve yatırımcıların onları girişim varlıkları olarak görmeleri gerektiğini söyledi.

Miller’in bitcoin duruşu devam ediyor

Bill Miller, geçmişte BTC’ye karşı şüpheli bir duruş sergilese de son zamanlarda amiral kripto para biriminin destekçisi oldu. Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında, kripto para yatırımlarının fiyat düşüşlerinde bile güvenli olduğunu savunmuştu.

“Bir şeyi daha yüksek fiyatlara beğendiysem, güvenli bir bahis, daha düşük fiyatlarla daha çok seveceğim.”

Yatırımcı Miller yakın tarihte verdiği bir röportajda BTC ve altın arasında ilginç bir karşılaştırma yapmıştı. Onun tanımına göre, dijital varlıklar lüks spor otomobil markası olan Ferrari’yi andırırken, değerli metal ise at arabası konumunda.

Bu yılın başlarında, eski yatırımcı portföyünün yüzde 50’sini bitcoin’e tahsis ettiğini itiraf etti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu