Bitcoin Haberleri

BTC Lightning Network büyüme hızı yavaşlıyor

Sponsorlu İçerik

Büyüme hızı yavaşlamış olsa da, Lightning Network kapasitesi hala yıllık %30 oranında büyüyor.

30 günlük büyüme grafiği, geçen yıl Ağustos ayında yaklaşık %348’lik en yüksek yıllık büyüme oranını gösteriyor.

Bitcoin Lightning Network, blok zincirinin daha ucuz ücretler karşılığında daha hızlı işlemleri işlemesine yardımcı olan bir yan zincirdir. Ağ, BTC blockchain ile entegre edildiğinden, çoğu kişi onu benimsedi. Mevcut senaryoda, yan zincirin kapasitesi 3.539 BTC’dir. Bazı raporlara göre, ağın kapasitesinin sürekli olarak yıllık %30’dan fazla büyüdüğü kaydedildi.

Bitcoin Lightning Network faydalı mı?

BTC blok zincirinin dünyadaki her bir finansal işlemin herkese yayınlanmasını sağlayacak şekilde ölçeklenemediği gözlemlenmiştir. Bu nedenle, daha hafif ve daha verimli olan ikincil bir ödeme sistemi düzeyine her zaman ihtiyaç duyulmuştur.

Bitcoin Lightning Network, BTC blok zincirinin üzerine inşa edilmiş, merkezi olmayan bir Katman-2 ölçeklendirme çözümüdür. Yan zincir, ağın üçüncü taraflar arasında daha ucuz ödemelere izin vermesine yardımcı oluyor.

Esasen yan zincir, karşı taraflar arasında bir çubuk sekmesi gibi düşünülebilir ve sekmenin açılıp kapanması zincir üstü BTC işlemine eşdeğer olarak hizmet eder. Özellikle, bu tür çubuk sekmeleri, kullanıcıların düşman bir karşı taraf olması durumunda fonlarının kontrolünü ele geçirmelerine olanak tanıyan 2’si 2 çoklu imza cüzdanı kullanılarak oluşturulur.

BTC yan zincirinin büyümesi?

Bitcoin Lightning Network, karşı taraflar arasında özel kanallara izin verse de, bu kanallarda kilitlenen toplam bakiye herkese açık değildir. Dolayısıyla, kamu kanal kapasitesine odaklanarak ağı analiz edersek, mevcut kamu kanal kapasitesinin 3.539 BTC olduğunu görebiliriz. Ancak, analizin yolunun özel karşı taraflar arasında kurulan potansiyel olarak önemli kanalları saymadığı düşünülmektedir.

Bununla birlikte, 30 günlük büyüme oranına dikkat çekerken, ağın aralıksız büyümesi son birkaç yılda 2021’de en yüksek seviyedeydi ve 30 günlük büyüme, geçen yıl Ağustos ayında yaklaşık %348’lik bir yıllık büyüme oranına ulaştı.

Ancak, o zamandan beri, büyüme hızı yavaşladı. Ancak son 30 günlük büyümenin ortalamasını alırsak, kapasite yavaşlamasına rağmen hala yıllık %30’dan fazla büyüdüğünü söyleyebiliriz.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu