Bitcoin Haberleri

Strike, Lightning Network’ü Shopify ile entegre etti

Sponsorlu İçerik

Chicago merkezli ödeme uygulaması Strike, tüccarların Bitcoin Lightning Network üzerinden Bitcoin ödemelerini kabul edebilmesi için küresel e-ticaret devi Shopify ile entegre oldu.

Lightning Network (LN), Bitcoin için daha hızlı ve daha ucuz işlemleri kolaylaştırmak için tasarlanmış bir Katman-2 ölçekleme çözümüdür.

Strike CEO’su Jack Mallers, bugün Miami’nin Bitcoin 2022 konferansında sahnede yeni entegrasyonu açıkladı. Bu hareket, Shopify’ın neredeyse iki milyon küresel tüccarının USD cinsinden Bitcoin ödemelerini kabul etmesine izin verebilir. Ancak Strike’ın resmi açıklamasında adı geçen tek ticari ortak, Los Angeles merkezli bir sokak giyim markası olan Warren Lotas’tı.

Shopify, pazar araştırma sitesi Macrotrends’e göre yıllık yaklaşık 4,6 milyar dolar gelirle dünyanın 18. en büyük e-ticaret şirketidir. Hizmetleri ile, tüccarların 175 farklı ülkede çevrimiçi mağaza kurmasını sağlamakta.

Miami konferansının Twitter hesabı, entegrasyonun canlı olduğunu belirtti ve Mallers’ın 1949’da Diners Club kartıyla başlayan modern ödeme sistemini kınadığını aktardı:

“Shopify’ı kullanan herhangi bir çevrimiçi satıcı, 1949 boomer ağı olmadan ödemeleri kabul edebilir, anında alabilir, nakit kesin, aracı yok, %3 ücret yok.”

Mallers’a göre Lightning yoluyla Bitcoin kullanmanın başlıca avantajlarından biri, mevcut yaygın elektronik ödeme yöntemlerinin bir dezavantajı olarak belirttiği “geç, iki ila 15 günlük uzlaşma”nın aksine ödemelerin neredeyse anında gerçekleşmesidir. Anında ödemelerin hem tüketicilerin hem de tüccarların muhasebe işlerini tamamlamalarına ve tam bakiyelerini daha hızlı bilmelerine yardımcı olduğunu ekledi.

Mallers ayrıca Strike’ın dünyanın en büyük satış noktası tedarikçisi olan Blackhawk ödeme ağıyla olan ortaklığını da açıkladı. Şirket, yıllık 2,5 milyar dolar gelir elde ediyor ve web sitesinde 28 ülkede 400.000’den fazla mağazada ürünleri olduğu belirtiliyor. Konferansta ayrıca Robinhood için uzun zamandır beklenen kripto cüzdanını iki milyon müşterisine duyurdu. Cüzdan ayrıca LN’yi de entegre edecek.

Bitcoin şu sıralar 43.500 dolardan işlem görüyor.

kaynak: cointelegraph

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu