Bitcoin Haberleri

Glassnode verileri açıklandı: BTC’de kayıp 7,3 milyar dolar

Sponsorlu İçerik

Analitik firması Glassnode‘un verilerine göre, yatırımcılar son birkaç gün içerisinde 7,3 milyar dolarlık rekor bir değere sahip olan Bitcoin’i pozisyonlarından çıkardı. BTC düşüşü, ABD doları bazında çok büyük kayıplara sebep oldu.

Analitik firması Glassnode, hafta sonu 20 bin dolar seviyesinin çok altına düşen amiral kripto para birimi Bitcoin’de uzun ve kısa vadeli yatırımcıların çok büyük zarar yaşadığını yayınladığı verilerde belirtti. Şirket hazırladığı raporda, son dönemlerde yaşanan düşüşler sonucunda ABD doları bazında tarihin en büyük zararının yaşandığını kaydetti. Bilindiği üzere kripto para piyasasında ayı dönemi hala devam ediyor. BTC, 2017 yılının zirve noktası sayılan 19.600 dolar seviyesinin altına düşerek tarihte bir ilki gerçekleştirdi. Bunu haberimizde vermiştik.

Firma Twitter hesabında yayınladığı bir tweet dizisinde şu konulardan bahsetti:

Son 3 gün, dolar bazında BTC tarihinin en büyük kayıplarının yaşandığı bir dönemi temsil ediyor. 7 milyar 325 milyon dolardan fazla BTC, çok daha yüksek fiyatlarla alınmasına rağmen yatırımcılar tarafından satıldı.

İçindekiler

“3 gün içinde 555 bin BTC el değiştirdi”

Yaklaşık 555 bin BTC son 3 gün içinde 18 bin dolar ile 23 bin dolar fiyat aralığında el değiştirdi. Söz edilen 555 BTC’nin çoğunun bir haftadan daha kısa sürede alınan BTC olması dikkat çekti.

1 yıl ve daha önce alınan coinlerin satışlarında da artış oldu. 2021 yılının ilk yarısında veya öncesinde, her gün 20.000 ila 36.000 BTC satıldı.

“Uzun vadeli BTC yatırımcıları da satışa yöneldi”

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları da satış yapmaya yöneldi. Yatırımcı grubun 23.000 doların altında 178.000 adet BTC sattığı kaydedildi. Bu satışların uzun vadeli yatırımcılar tarafından tutulan toplam Bitcoin arzının yüzde 1,31’ine eşit olduğu bilgisi verildi. Bu satışların ardından uzun vadeli yatırımcıların ortalama bakiyesi Eylül 2021 seviyesine döndü.

“Bazı uzun vadeli yatırımcılar %75’lik kayıp yaşadı”

Glassnode yayınladığı verilerde, uzun vadeli yatırımcıların borsalara gönderdikleri varlıklar üzerindeki zarar rakamlarını araştırdıklarında derin bir teslimiyet hareketi gördüklerini açıkladı.

Bazı uzun yatırımcıların BTC’yi 69 bin dolar gibi bir seviyeden alırken 18 bin dolardan sattıkları ve %75’lik bir kayıp yaşadıkları kaydedildi. Uzun vadeli yatırımcıların her gün gerçekleştirdiği zararların toplamı piyasa değerinin %0.0125’i olarak gerçekleşti.

“BTC madencileri de stres altında”

Bitcoin madencilerinin de son zamanlarda yaşanan düşüşlerden dolayı stres altına girdiği ve madencilerin bilançosunun 2019/2021 biriktirme dönemi seviyelerine yaklaşıyor ve hatta oradan düşmeye başladığı kaydedildi.

Geçen hafta, madencilerin BTC’lerinin 9 binini sattığı ve hala 50 binin ellerinde tuttuklarına dikkat çekilerek bir diğer yandan hash oranının zirveden %10 düştüğü vurgulandı.

“Kısa vadeli yatırımcı kayıpları 2018 yılına eş değer”

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcıları da ağır kayıplar yaşadı. Yatırımcıların satılan Bitcoin’ler üzerindeki kar oranı, Kasım 2018’de yaşanan büyük düşüş seviyelerine yaklaşıyor… Cumartesi günkü büyük düşüş hareketinde, kısa vadeli yatırımcıların kayıplarından daha fazla kayıp gösteren 3 olay vardı:

  • 2018 ay sezonunun başlangıcı
  • Mart 2020 kazası
  • 2021 Mayıs-Temmuz düşüş dönemi

“BTC yatırımcı kararlılığı test ediliyor”

Kripto varlıktaki aşağı yönlü düzeltme hareketinin verdiği zarar değerlendirildiğinde küçük cüzdanlardan balina cüzdanlarına kadar neredeyse tüm cüzdanların realize edilmemiş kayıplar yaşadığı ve bunun Mart 2020 çöküşünden daha kötü olduğu belirtildi. Sonuç olarak, Bitcoin 17.700 dolara düştüğünde, Bitcoin’deki toplam arzın sadece %49’u kârdaydı. Tarihi ayı mevsimlerinde bu oran %40 ile %50 arasında olmuştu.

Şu anda Bitcoin yatırımcısının kararlılığı ciddi şekilde test ediliyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitterhesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu