Bitcoin Haberleri

BTC madencilik şirketi Marathon Digital elektriksiz kaldı

Sponsorlu İçerik

En büyük Bitcoin madencilik şirketleri arasında olan Marathon Digital, ABD’nin Montana eyaletinde yaşanan fırtınadan etkilendi. Şirketin eyalette bulunan tesislerine güç veren şebeke fırtına yüzünden büyük zarar gördü ve tesisler elektriksiz kaldı. Yapılan açıklamada ise şirket, bölgede kısa bir süre daha madencilik yapılmayacağını belirtti.

ABD merkezli madencilik şirketi Marathon Digital, doğal afetler nedeniyle büyük zarar gördü. ABD’nin Montana eyaletinde yaşanan fırtına nedeniyle madencilik ekipmanları elektriksiz kaldı. Şirket tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada ise, Montana’nın Hardin kentinde yaşanan fırtına sebebiyle elektrik santralinin hasar gördüğü ve bölgede yapılan madencilik çalışmalarına bir süre ara verileceği kaydedildi. Açıklamanın devamında ise Temmuz ayının ilk haftası itibariyle cihazların daha düşük seviyede çalışmaya başlayacağı bilgisi verildi.

Şirketin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, elektrik şebekesinin soğutma bölümlerinin ciddi şekilde hasar gördüğü ve bu alanların onarılması gerektiği gibi detaylara yer verildi. Ek olarak madencilik ekipmanlarının bulunduğu tesislerde herhangi bir hasar olmadığı da yazıldı.

Bitcoin üretimi büyük ölçüde azalabilir

BTC madencilik şirketi Marathon, Montana eyaletinde bulunan 30 bin madencilik cihazının şirketin toplam kapasitesinin %75’ini temsil ettiğini kaydetti. Firma kısacası, makinelerin bir süre daha çalışmayacağı bu dönemde Bitcoin üretiminde çok ciddi bir düşüş yaşanabileceğini belirtti.

Şirket ayrıca Nisan ayında Montana’daki cihazlarını daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına sahip bölgelere taşıyacağını duyurdu. Bu hareketin üçüncü çeyrekte başlaması bekleniyor. Marathon CEO’su Fred Thiel, madencileri yaklaşık 0,6 exahash hash oranını temsil eden üçüncü taraf madencilik havuzlarına yönlendirdiklerini söyledi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu