Nedir? Nasıl? Neden?

Ripple davasında 28 Temmuz tarihine işaret edildi

Sponsorlu İçerik

Yıllardır devam eden SEC ve Ripple mücadelesindeki yasal süreçle ilgili son viraja girilmesi bekleniyor. Dava hakkında tüm gelişmeleri paylaşan avukat James K. Filan, Ripple ve SEC davasındaki önemli kararların güncellenmiş bir programını ve bunlar için belirlenen zaman çizelgelerini paylaştı.

Ripple davası ile ilgili önemli kararların açıklanacağı güncellenmiş bir program çizelgesi paylaşıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında, CryptoLaw kurucusu John Deaton, XRP sahiplerinin kripto para birimini satın alırken motivasyonlarını anladığını iddia eden bir SEC uzmanına dava açtı. 19 Temmuz tarihinde SEC, yönergeye karşı çıkarak, Bölge Yargıcı Torres’ten davaya katılmak için John Deaton’ın davaya daha fazla katılmasının yasaklanmasını istedi.

Bununla bağlantılı olarak, Deaton’ın davaya katılıp katılamayacağına dair asıl karar ve avukatın gelecekteki işlemlerden men edilip edilmemesi kararı askıda duruyor. Bir diğer yandan Ripple davasında bilirkişi ifadesine ilişkin mühürleme konularına ilişkin kararların ise Temmuz tarihine kadar alınması bekleniyor. SEC tarafından gelebilecek itirazların ise 9 Ağustos’a kadar yapılması beklenirken, itirazlara verilecek yanıtların Yargıç Torres’in nihai kararından önce 30 Ağustos’a kadar sunulması gerekiyor.

Temmuz ve Ağustos yoğun bir zaman olabilir 

James K. Filan’a göre, bahsi geçen kararlardan hareketle Temmuz ve Ağustos, davada yoğun zamanlar olabilir. Özet karar için önergeler 13 Eylül’e kadar beklenebilir.

İtirazların 18 Ekim’e kadar yapılması bekleniyor, ancak Yargıç Torres’in nihai kararından önce 15 Kasım’a kadar verilmesi gerekiyor. Yargıç Torres’in bilirkişi önergeleri ve özet hakkındaki kararının 31 Mart 2023’te veya daha önce gelebileceğini tahmin ediliyor.

Hinman belgeleri

Hatırlanacağı üzere Hinman’ın e-postalarıyla ilgili olarak, SEC’in kısmi yeniden değerlendirme talebi reddedildi ve açıklama talebi kabul edildi.

Sulh Hakimi Netburn, Hinman belgelerinin DPP tarafından korunmadığına karar verdi, ancak daha sonra SEC’in, avukat-müvekkil gizliliği ile korunduğunu iddia ettiği bu belgelerden herhangi birini tanımlamasına izin verdi. SEC, tüm belgelerin avukat-müvekkil gizliliği ile korunduğunu iddia eden bir dava açtı. Yargıç Netburn bunu reddetti. 

SEC’in Sulh Hakimi Netburn’ün kararına muhalefeti bugün, sona eriyor. Ripple sanıklarının SEC itirazlarına yanıtlarını sunmak için 9 Ağustos’a kadar süreleri var. Bölge Yargıcı Torres, SEC’in en geç 16 Ağustos’a kadar teslim edilecek bir yanıt brifingi sunmasına izin veriyor.

Daha sonra konu, Yargıç Torres tarafından tam olarak bilgilendirilecek ve karara bağlanacak.

SEC, Yargıç Torres’ten önce ayrıcalık sorunlarını kaybederse, SEC’in ikinci devreye ara temyiz başvurusunda bulunma şansı var. Bu durumda Hinman e-postalarıyla ilgili kararı beklenenden daha uzun süre uzatabilir.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.










Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu