Kripto Para Rehberi

Ripple Nedir? Nasıl Alınır?

Sponsorlu İçerik
  • rippleXRP₺16.59-1.71%

Ripple, 2012 yılında para gönderme ve alma gibi işlemlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi, daha ucuza işlem yapılabilmesi ve daha güvenli işlem yapma olanağı sunmak amacıyla ortaya çıkmış bir ödeme, işlem platformudur. Bu işlem platformuna RippleNet adı verilir.

Ripple’ın kendine ait bir kripto para birimi (XRP) de bulunmaktadır. Temmuz 2020 itibariyle 1 XRP 0,238194 dolardan işlem görmektedir. Ripple’ın ulaştığı en yüksek fiyat ise 3,81 dolardır.

Ripple, Bitcoin ve Ethereum’dan sonra en çok tercih edilen üçüncü kripto paradır. Bunun en büyük nedenlerinden biri Ripple’ın bankalar tarafından sıklıkla tercih edilen bir sistem olmasıdır.

Ripple, diğer kripto para birimlerinin aksine merkezi bir sistem ile çalışır. Diğer kripto paralar gibi Blockchain sistemi üzerinden işlemleri kaydetmesine rağmen kayıtlar dünyanın her yanındaki kullanıcılar tarafından görülmez, bütün işlemler şirket tarafından yönetilmektedir. Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse’un dünyanın bir çok yerinde ofisleri bulunmaktadır. Ripple’ın merkezi bir sistem ile çalışmasının amacı işlemlerin çok kısa süreler ve çok ucuz bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. Ripple ile tüm kripto paralar üzerinden işlem yapılabilir. Sistem bu işlemler için sadece 0,00001 dolar talep etmektedir. Bu parayı istemesindeki amaç ise siber saldırıların önüne geçmektir.

Toplamda Kaç Adet XRP Vardır?

Toplamda 100 milyar XRP vardır ancak bunların yalnızca bir kısmı dolaşımdadır. Dolaşımda olan XRP sayısı 40 milyarın üzerindedir.

Ripple Nasıl Alınır?

Ripple’ı dünyadaki kripto para borsalarından, fiat paralar ile veya diğer kripto paralar ile alabilirsiniz. Kripto para borsalarında hesap açıp, ardından hesap onaylama işlemi gerçekleştirdikten sonra işlem çiftlerinden XRP alabilirsiniz. Yine kripto para borsalarında elinizde bulunan XRP’leri istediğiniz çift ile takas edebilir, satabilirsiniz. Ripple madencilik yoluyla çıkarılamaz. Tüm XRP’ler, Ripple Labs şirketine aittir ve belirli aralıklarla piyasaya sürülür.

 Ripple Madenciliği Nasıl Yapılır?

Ripple ile madencilik yaparak para çıkarmanız mümkün değildir.Diğer kripto para sistemlerinin aksine Ripple sisteminde “madencilik” diye bir uygulama yoktur.

XRP Paketi Nedir?

Ripple paketi, içerisinde çevirim içi eğitimler, e-kitap, seminerler ve Ripple sistemini deneyip kavrama amacıyla konulan kripto paraları içeren bir eğitim paketidir. Bu paketin oluşturulmasındaki amaç kripto para dünyasına girmeden nasıl hareket edilmesi gerektiğini kullanıcılara iyice öğretmektir.

Ripple Sistemi Nasıl İşler?

Ripple’ı alıcılar arasında bir değiş tokuş sistemine benzetmek yanlış olmaz. Ripple elinizde olan varlıkla isteğiniz bir şeyi alabilmeniz için size çeşitli yöntemler sunar. Biraz kafa karıştırıcı durduğu için en basit ifadeyle şu şekilde anlatılabilir. Elinizde eski dönemlerden kalma bir kitap var. Siz bu kitabı satıp yerine bir oyun konsolu almak istiyorsunuz. Başka bir kullanıcının elinde de bir adet masa var. O kullanıcı da masayı satıp yerine yıllardır aradığı kitabı almak istiyor. Üçüncü bir kullanıcının elinde de artık kullanmak istemediği bir oyun konsolu var ve kullanmadığı konsol yerine kullanışlı bir masa istiyor. Ripple size elinizdekini verip istediğiniz şeye nasıl ulaşabileceğinizle ilgili çeşitli yollar sunuyor. Sizde hiç yorulmadan sistemin size gösterdiği yolu takip ederek istediğiniz şeye ulaşıyorsunuz.

Bankacılık Sektörü ve Ripple

Bugün Ripple’ın tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri de bankacılık sektörü tarafından bir para transfer platformu olarak kullanılmasıdır. Peki bankacılık sektörü neden bir sanal platform tercih etmektedir? Günümüzde bazı bankalar para transferlerinin kolaylaşması amacıyla Ripple’ı tercih etmektedir. Ayrıca bankalar Ripple’ı güvenli bir transfer aracı olması sebebiyle de tercih etmektedirler. Fakat bu bankaların XRP kripto para birimini kullandıkları anlamına gelmez. Bankalar XRP kripto para birimini kullanmazlar, bu para biriminin kuru üzerinde herhangi bir değişim yapabilme hakları yoktur. Bankalar sadece RippleNet ödeme sistemini kullanırlar. Türkiye de ise ülkemizin en büyük banka kuruluşlarından Akbank, Ripple ağını kullanan bankalar arasına girmiştir.

Ripple haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/ripple sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, ve YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu