Bitcoin Haberleri

Celsius’un işletme giderleri için BTC satmasına onay verildi

Sponsorlu İçerik

Kripto kredi platformu Celsius‘un iflas davasında ikinci gün duruşması bugün gerçekleşti. Celsius, işletme giderlerini karşılamak için çıkardığı Bitcoin’i satmak için onay aldı.

İflas kanunun 11 Bölümünden mahkemeye başvuran kripto para kredi platformu Celsius’un dava duruşmasının ikincisi bugün görüldü. Davaya atanan ABD Mütevelli Heyeti’nin muhalefetine rağmen, davanın yargıcı Celsius’un faaliyetlerini finanse etmek için çıkardığı bitcoin satma planlarını onayladı.

Celsius’un iflas işlemlerindeki taraflar, olası bir yeniden yapılanmayla karşı karşıya olduğu için firmanın operasyonlarıyla ilgili bir takım meseleleri çözmek amacıyla bir araya geldi. Bu taleplerin çoğuna itiraz edilmedi. ABD New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi baş yargıcı Yargıç Martin Glenn tarafından hızla kabul edildi. 

Firmanın iflas başvurusunda bulunmadan önce madencilik alanındaki genişleme planları oldukça büyüktü. Mahkeme dosyalarına göre operasyon şu anda günde yaklaşık 14,2 BTC üretiyor. Şirket daha önce, masrafları karşılamak için 2021 yılında 3.114 Bitcoin’e ulaşan mayınlı BTC kullanıyordu. Davada maliyet ve madencilik genişlemesiyle ilgili masraflar çekişme haline gelmişti.

Geçen ay gerçekleşen ilk duruşmada, çok sayıda önerge, yapım aşamasında olan bir maden tesisiyle ilgili maliyetlere ilişkin hükümler içeriyordu.

Alacaklı komitesi ve Mütevelli heyeti endişe etmişti

Önergenin orijinal taslağı, Celsius’un bu BTC’yi daha fazla kar elde etmek için ticaret veya borç verme faaliyetleri için kullanıp kullanmayacağının net olmadığı için alacaklı komitesi ve ABD Mütevelli Heyeti’nde endişe yarattı. Ancak son taslak bu endişeleri giderdi. 

Yargıç Glenn hareketi onayladı ve Celsius’un mayınlı bitcoin’den para kazanmasına izin verdi. Glenn, “Altta, bunun bir ticari yargı kararı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu