Bitcoin Haberleri

BTC, TÜFE kaynaklı ralliyi tersine çevirdi: 21 dolara düştü

Sponsorlu İçerik

Amiral kripto para birimi Bitcoin, bugün erken saatlerde 27 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeye ulaşarak, 21 bin doları gördü.

Bitcoin bugün erken saatlerde 22 bin doların altına düşerek, bu ayın başlarında açıklanan beklenenden daha yumuşak olan ABD enflasyon verileriyle desteklenen yükselişi tersine çevirdi. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haberin yazıldığı saatte 21.814 dolar seviyesine ulaştı. Varlık son 24 saatte yüzde 6,76 oranında düşüş yaşadı.

Enflasyonun zirve yaptığı ve Federal Rezerv’in ABD’deki faiz oranı artış hızını yavaşlatacağı ve 2023 yılında daha gevşek politikaları benimseyeceği yönündeki düşüncelerin artması, Bitcoin fiyatını son zamanlarda 22.800 dolardan 25.000 dolara kadar yükseldi.

Fakat tahvil getirileri değişmedi. 10 Ağustos tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerinin ardından, Bitcoin yatırımcılarının ise gevşek politikalar anlamına gelen güvercin varsayımlarında yanlışlık olmuş olabilir.

ABD 10 yıllık Hazine tahvili 21 Temmuz tarihinden bu yana en yüksek seviye olan yüzde 2,95’e yükseldi. TÜFE sonrası düşük olan yüzde 2,63 seviyesinde ise ralliyi genişletti. Temmuz ayında yayınlanan Federal Rezerv tutanakları, güvercin beklentilerini geri itti.

Haftanın başlarında ING analistleri, finansal koşulların Fed’in eylül toplantısına doğru muhtemelen sıkılaşacağını ve bunun risk varlıklarında yenilenen oynaklığa işaret edeceğini söyledi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu