Bitcoin Haberleri

SBI Holdings, BitRiver ile anlaşmasını sonlandırdı: Rusya operasyonları durdu

Sponsorlu İçerik

Japonya Bankacılık devi SBI Holdings, yaptırım uygulanan Rusya merkezli kripto madencilik şirketi BitRiver ile anlaşmasını sonlandırarak, Rusya’daki operasyonlarını geri çektiğini bildirdi. SBI, Compass Minin’den sonra BitRiver ile bağlarını koparan ikinci firma.

Menkul kıymetler ve bankacılık devi SBI Holdings, Rusya’daki madencilik faaliyetlerine son vererek, Rus Bitcoin madencisi BitRiver ile olan anlaşmasını feshetti. Ukrayna ve Rusya savaşının ardından birçok dünya ülkesi Rusya’ya yaptırım uygulamış ve ambargo koymuştu. Bu katı yasakların ortasında SBI Holdings, BitRiver ile olan işbirliğini gizli tutmuştu.

ABD merkezli medya kuruluşu Coindesk’in haberine göre, SBI Holdings, Compass Mining’in ardından BitRiver ile ortaklığını sonlandıran ikinci firma oldu. SBI Holdings, 15 Ağustos tarihinde yayınlanan kazanç raporunda Rusya ile olan kripto madenciliği işinden çekildiğini açıkladı. Coindesk ise haberinde bu durumun, Nisan ayında ABD tarafından onaylanan Bitcoin madencilik şirketi BitRiver ile ortaklığına son vermek anlamına geldiğini açıkladı.

Japon bankasının kripto kolu SBI Crypto’nun BitRiver’ın sitelerinde Bitcoin madenciliği operasyonlarına ev sahipliği yaptığını bildirildi. Ancak ABD’nin Rus madencilere yönelik yaptırımları ile SBI, BitRiver’ın Rus sitelerindeki madencilik ekipmanını satmaya çalışıyor. 

ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak BitRiver’a yaptırım uyguladı. BitRiver, Rus Oligark Oleg Deripaska ile bağları olan Rusya’daki en büyük kripto para madenciliği şirketlerinden biri.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu