Bitcoin Haberleri

El Salvador’dan BTC kasabası El Zonte’ye 203 milyon dolar

Sponsorlu İçerik

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden Orta Amerika ülkesi El Salvador, Bitcoin kasabası olarak adlandırılan El Zonte’ye ve çevresindeki bazı bölgelere önemli yatırımlar yapacağını duyurdu. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, bu yatırımın 203 milyon dolar miktarında olacağını söyledi.

El Salvador, ülkeye gelen turistler için çok ciddi yatırım yapmayı planlıyor. Hükümet, ülkede yer alan ve “Bitcoin Plajı” olarak adlandıran El Zonte kasabası için bir altyapı oluşturuyor. Bu çalışmanın aynı zamanda bazı köy ve kasabaları da kapsayacağı kaydedildi.

Devlet Başkanı Bukele bugün yaptığı açıklamada, El Zonte kasabasının içinde bulunduğu La Libertad bölgesi için “Surf City” projesinde ikinci bir aşamaya geçtiklerini bildirdi. Bölgede, turistlerin rahat ulaşım sağlaması için altyapı çalışmaların yapılacağı ve 4 şeritli yollar, köprü ve drenaj sistemleri, bisiklet yolları yapılacağı kaydedildi.

15 bin metrekarelik alanı canlandırmak için çalışıyoruz”

Nayib Bukele yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hepimizin Bitcoin plajı ya da kasabası olarak adlandırdığı El Zonte’ye 15 bin metre karelik bir alanda alışveriş merkezi, gece kulüpleri-eğlence mekanları da bulunan sürekli canlı kalacak bir alan inşa edeceğiz.”

Bitcoin tahvilleri, yatırımları ile adını duyuran El Salvador, geçtiğimiz yıl suç oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olarak biliniyor. Ülke, fiyat düşüşünden ötürü zarar ettiği iddialarıyla karşı kaşıya kalsa da, El Salvador Turizm Bakanı Morena Valdez, Nisan ayında yaptığı açıklamada, turist sayısı bir senede %30’luk artış gösterdiğini belirtti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu