Bitcoin Haberleri

ABD Hazine Bakanlığı, bazı BTC adreslerini kara listeye aldı

Sponsorlu İçerik

ABD Hazine Bakanlığı‘na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) ile bağlantılı fidye yazılım grubuyla ilişkili Bitcoin adreslerini bloke etti.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yeni yaptırım kararında, İran İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) ile bağlantılı bir fidye yazılım grubuyla ilişkili 10 kişi ve iki şirkete karşı yaptırım kararı aldığını duyurdu. Hazine bu karar kapsamında 7 Bitcoin cüzdan adresini de bloke etti.

“Belediye ve çocuk hastaneleri hedef alındı…”

OFAC yetkilileri, İranlı yazılım grubunun Amerika hedefleri arasında New Jersey’de bir çocuk hastanesi, bir elektrik şirketi ve bir dizi başka işletme olduğunu iddia ediyor. Söz konusu kişilerin Najee Technology Hooshmand Fater LLC ve Afkar System Yazd Company çalışanları olduğu söyleniyor.

IRGC üyelerinin ve fidye yazılımı geliştirenlerin Amir Hossein, Nikaeen Ravari ve Ahmad Khatibi Aghada’ya bağlı olduğu iddia ediliyor.

Ayrıca, New Jersey eyaleti, bu kişilerle ilgili bilgi verenlere 10 milyon dolarlık ödül teklif etti.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Bu IRGC’ye bağlı grubun, fidye yazılımı faaliyetlerini yürütmek ve ayrıca yetkisiz bilgisayar erişimi, veri hırsızlığı ve diğer kötü niyetli siber faaliyetlerde bulunmak için yazılım güvenlik açıklarından yararlandığı biliniyor.”

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu