Bitcoin Haberleri

Nasdaq, kurumsal kripto saklama hizmeti başlatıyor

Sponsorlu İçerik

New York merkezli hisse senedi borsa operatörü Nasdaq, kurumsal firmalara kripto para hizmeti sunmayı planlıyor. Saklama hizmetlerinin ilk aşamada Bitcoin ve Ethereum’a verileceği edindiğimiz bilgiler arasında.

ABD medyasından The Block’un şirket içi kaynaklara dayandırdığı haberinde, Nasdaq’ın kurumsal firmalara kripto para saklama hizmeti sunmaya hazırlandığı belirtildi. Nasdaq çalışanlarının konu hakkında bugün bilgilendirildiği belirlenirken, saklama hizmetlerinin ilk aşamada Bitcoin ve Ethereum için sunulacağı kaydedildi.

Haberin detaylarında, Nasdaq’ın bu yeni kripto hamlesinin şu anda düzenleyici kurumlardan onay beklediği belirtilirken, şirketin “Nasdaq Dijital Varlıklar” adı altında kripto para odaklı yeni bir departman kurduğu da açıklandı. Nasdaq yönetim kurulu başkan yardımcısı Tal Cohen’in verdiği bilgiye göre ise; departmanın başında Gemini borsası broker’lık hizmetleri departmanı yöneticisi aynı zamanda Nasdaq’a transfer olan Ira Auerbach bulunacak.

Nasdaq CEO’su Adena Friedman bir basın açıklamasında Nasdaq’ın politikalarını şu cümlelerle aktardı:

“Nasdaq Digital Assets, dijital varlık borsaları için pazaryeri teknolojisi, kripto yerel anti-finansal suç teklifleri ve ticarete konu ürünler için kripto ile ilgili endeks çözümleri dahil olmak üzere dijital varlık ekosistemine hizmet etmek için son yıllarda sunduğumuz başarılı çözümler üzerine inşa ediyor.”

Nasdaq bilindiği üzere ABD’de ve küresel hisse senetlerinde piyasalar işleten firma, 2018’den beri kripto para şirketlerine teknolojisi sağlayıcısı olarak hizmet verdiği için kripto piyasasına yabancı değil. Borsa, Şubat 2021’de Hashdex’in çıkışını duyurdu. Ayrıca, firma çok uzun süredir Coinbase ve FTX gibi ABD’de büyüme kaydeden şirketlerle rekabet etmek yerine hizmet sağlayıcısı konumunda olmayı tercih ediyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu