Terraform Labs: Güney Koreli savcılar yetkilerini aşıyor
Terraform Labs şirketi yerel kripto para birimi LUNA’nın çöküşünden sonraki süreçte Güney Koreli savcıların yetkilerini aştığını söyledi. Şirket, Wall Street Journal’a verdiği demeçte, LUNA’nın menkul kıymet olmadığını savundu.
Terraform Labs kurucusu Do Kwon ile Güney Koreli Savcıların arasında yılan hikayesine dönen ve uluslararası sınırları aşan davada yeni bir yorum Terraform Labs şirketinden geldi. Şirket, ABD medyasından Wall Street Journal’a verdiği demeçte, Güney Koreli savcıların terraUSD (UST) ve LUNA’nın çöküşünün ardından haksız bir süreci başlattığını kaydetti.
Terra blok zinciri protokolünün gelişimini denetleyen şirket yaptığı açıklamada,
“Bu davanın oldukça politize hale geldiğine ve Koreli savcıların eylemlerinin adaletsizlik ve Kore yasaları tarafından garanti edilen temel hakları korumada başarısızlığa işaret ettiğine inanıyoruz.”
Mayıs ayında Terra’nın algoritmik stablecoin’i UST ve LUNA token’ının çöküşünün ardından piyasadan 40 milyon dolar silinmişti. Bu ayın başında Do Kwon ve beş kişi hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı. Aynı şekilde yetkililerin Interpol’e Kwon hakkında yaptığı kırmızı bülten başvurusu da onaylanmıştı. İnterpol’un kırmızı bülten kararı hakkında açıklama yapan Kwon, “saklanmak için sıfır çaba sarf ettiğini” söyledi. Bu bilgiyi haberimizde vermiştik.
LUNA, yasal olarak menkul kıymet olarak sınıflandırılamaz
Wall Street Journal, Terraform Labs’ın açıklamalarına dayandırdığı haberinde, LUNA token’ının yasal olarak menkul kıymet olarak sınıflandırılmadığını ve bu nedenle Güney Kore’nin sermaye piyasalarına ilişkin yasasının geçerli olmadığı kaydedildi.
Terraform Labs’in bir sözcüsü Wall Street Journal röportajında, ” Endüstrideki çoğu kişi gibi biz de, Koreli finans yetkililerinin yakın zamanda benimsemiş olabileceği yorumlardaki herhangi bir değişikliğe rağmen , LUNA Classic’in bir menkul kıymet olmadığına ve hiçbir zaman da olmadığına inanıyoruz” dedi.