Bitcoin Haberleri

McDonalds, İsviçre’de Bitcoin ödemelerini kabul ediyor

Sponsorlu İçerik

İsviçre’nin Lugano şehrindeki McDonald’s mağazası, Lightnin Network üzerinden Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başladı. Ek olarak Lugano şehrinde bu ayın sonunda Avrupa’nın en büyük kripto etkinliklerinden birini düzenleyeceği kaydedildi.

Bitcoin küresel makro koşullara uyum sağlamaya devam ederken, kripto para ekosisteminde gelişmeler eş zamanlı olarak gerçekleşmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü fast food firması McDonalds’ın Lungano’da yer alan bir mağazası Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı. Kripto dostu şehir olarak tanımlanan Lungano’da yaşanan tek gelişme bu değil. Şehir bu ayın sonunda Avrupa’nın en önemli kripto etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Lungano, özellikle Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Tether (USDT) kullanarak şehrin kripto ödemelerini artırmayı planlıyor. Bu ayın sonunda yapılması planlanan etkinlik, Lightning Network’ün en önemli gelişmelerinden birine odaklanacak. 

Ekim ayı sonu için planlanan Lugano Plan B. kripto etkinliğinde Tether CTO’su Paolo Ardoino‘da yer alacak. Bilindiği üzere Tether, Ethereum ve TRON blockchain ağlarında işlem görüyor.

Bitcoin Lightning Network, Bitcoin üzerinde USDT stablecoin ticaretine hala izin veriyor. USDT’nin ticari gücünü Lightning Network’ün teknolojik gücüyle birleştirmek, kripto para birimlerinin toplu olarak benimsenmesini yönlendirebilir.

 Lugano şehri, satıcıların Lightning Network aracılığıyla kripto ödemelerini mümkün kılan araçlar geliştirmeyi amaçlıyor.

Tether rezervleri artıyor

Stablecoin ihraççısı Tether, yeterli USDT rezervine sahip olma şüpheleri nedeniyle birkaç kez incelemeye alınmıştı. Son duyuruda Tether CTO’su Paolo Ardoino, Hazine Bonosu rezervlerini yüzde 58’e çıkardıklarını söyledi.

Geçmişte, Tether’in USDT rezervlerinin yüzde 100’ünü elinde tutup tutmadığına dair sorular vardı. Tether, bunlara yanıt olarak, rezerv dengesini ticari alacaklar veya ticari senetler şeklinde koruduğunu açıklamıştı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu