Bitcoin Haberleri

Bitcoin yükselişe geçti: 20 bin dolar seviyesine ulaştı

Sponsorlu İçerik

Uzun süredir piyasa çöküşünden etkilenerek 20 bin doların altında seyreden Bitcoin, Ekim ayına yükselişle başladı. Varlık 20 bin doların üzerine çıkarak bu ayın beklentilerini yüksek tuttu.

Amrial kripto para birimi Bitcoin, Ekim ayını yükselişle karşıladı. Fiyatı inişli çıkışlı olan varlık son dönemlerde 19 bin dolar seviyesinde seyrediyordu. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haberin yazıldığı saatte 20.088 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise %80’lik bir düşüşü gördü.

Yatırım şirketi Bespoke tarafından paylaşılan verilerde, Bitcoin’in şu ana kadarki Ekim ayı performansının ortalaması %25 seviyesinde. Şirket yöneticisi Jake Gordon ise son paylaştığı müşteri notunda, “Ekim ayı Bitcoin için istatistiksel olarak en iyi ay olarak ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın Eylül ayında Bitcoin 42 dolar seviyelerini test etmiş, Ekim ayında ise büyük bir yükselişi görmüştü. Varlık 1 haftalık sürede 10 bin dolardan fazla artmış, Kasım ayında ise 69 bin dolarla adeta rekor kırmıştı. 2021 yılının Ekim ayında yükseliş oranı %39 olarak kaydedildi. Yükselişlerin arkasındaki en büyük sebebin vadeli ETF’lerin SEC tarafından kabul edileceği söylentilerinin yayılmasıydı. Bu haberler doğruluğunu koruyarak SEC’in birçok Bitcoin vadeli ETF başvurusunu onayladı.

Fed toplantısı bu ay olmayacak

Bitcoin yükselişinin bu aya yansımasının sebebi ise Ekim ayında Fed toplantısının olmaması. Fed Başkanı Jerome Powell dahil tüm üyeler enflasyonu indirinceye kadar faiz artırımı yapacakları yönünde açıklamalarda bulunuyorlar.

Bu ay Fed toplantısının olmaması, Bitcoin, hisse senetleri, altın veya gümüş gibi yatırım varlıkları için olumlu bir durum yaratabilir.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu