Bitcoin Haberleri

Güney Koreli Yetkililer, Kwon’a ait 3.300 BTC’yi dondurdu

Sponsorlu İçerik

Güney Koreli yetkililer, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Terraform Labs kurucusu Do Kwon’a ait 39,6 milyon dolarlık 3 bin 300’den fazla Bitcoin’i dondurdu.

Güney Kore yerel basınında yer alan haberlerde, Güney Koreli yetkililerin, Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon ile bağlantılı olduğu iddia edilen 3.300’den fazla BTC’yi dondurduğu kaydedildi. Ortaya çıkan raporlara göre, yetkiler Do kwon ile bağlantılı Bitcoin ve diğer 39.66 milyon dolarlık kripto para birimlerini dondurdu.

News1’de yayınlanan raporda şu ifadeler kullanıldı:

“Ağustos ayındaki hukuk camiasına göre, Seul Güney Bölge Savcıları Ortak Mali Menkul Kıymetler Suç Soruşturma Ekibi (Direktör Dan Seong-han) geçen ayın 27’sinde halihazırda donmuş olan 38.8 milyar wona Kwon’a ait olan ek olarak 3.300 Bitcoin’i de dondurdu.”

Geçtiğimiz Eylül ayında, Güney Koreli savcılar yerel kripto borsaları OKX ve Kucoin’den Kwon’a ait yaklaşık 3.313 Bitcoin’in dondurulmasını talep etmişti. CryptoQuant’tan aktarılan bilgilere göre, Luna Foundation Guard’a (LFG) bağlı yeni bir kripto cüzdan adresi 15 Eylül’de ortaya çıktı.

3.000’den fazla BTC’nin KuCoin ve OKX’e aktarıldığı yer olduğu ve transferin Güney Koreli yetkililerin Kwon ve diğer beş kişiyi tutuklama emri çıkarmasından sadece bir gün sonra gerçekleştiği aktarıldı.

Yetkililer, Kwon’a baskı yapmaya devam ediyor

Savcıların hareketi, Do Kwon’a yönelik yapılan tutuklama çabalarının en sonuncusu. Mayıs ayındaki Terra LUNA stablecoin’in 0’ı görmesi sonucu piyasada müthiş bir çöküş meydana geldi.  Tüm kripto endüstrisinde bunun bir sonucu olarak, Celsius Network, Three Arrows Capital (3AC) ve Voyager Digital dahil olmak üzere birkaç büyük kripto şirketi son aylarda iflas etti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu