Bitcoin HaberleriManşet

Kripto Para Piyasası Yükseliyor! Yükseliş Trendi Başlıyor mu

Sponsorlu İçerik

Bitcoin, Ethereum, XRP ve diğer altcoinler dünden beri yeşil renkte. Ancak, uzmanlar bu kısa vadeli toparlanmanın sürdürülebilir nitelikte olup olmadığı konusunda hala aynı fikirde değiller.

Bitcoin, birkaç gün önce 3.700 $’a kadar düştü ve bu 2020 yılının en düşük seviyesiydi. Dün, Bitcoin 6.400 $’a kadar yükseldi ve şu anda 6.250 $’dan işlem görüyor. % 15.55’in üzerinde bir artışla Bitcoin’in piyasa değeri de 114 Milyar $’a yükseldi.

Deneyimli Bitcoin analisti Josh Rager, Bitcoin‘in 6.400 $’ın biraz altında önemli bir dirençten sektiğini açıkladı. BTC, bu eski destek seviyesini büyük düşüşten önce iki kez test etmiş ve 12 Mart’ta yaşanan çöküşün bir sonucu olarak bu seviyeyi aştı. Rager‘e göre, ancak BTC bu önemli direncin üstesinden gelmeyi başardığında eğilimi tersine çevrilebilir. Hisse senetleri kısa bir toparlanma gösterse bile, bu hiçbir şekilde Rager‘ın belirttiği gibi BTC için boğa sinyali değil.

Tanınmış kripto analisti CryptoGainz, Twitter’da Bitcoin‘in kısa vadede direnç gösterebileceğini, ancak şimdi 6.200 $’lık bir trend çizgisi boyunca ilerlediğini ve bunun da yeni bir direnç haline gelebileceğini belirtti. Bitcoin‘in daha fazla yükselmeyeceğini düşünüyor, çünkü ilk olarak yeni alıcıları çekmesi gerekiyor.

Bir başka tanınmış analist olan Michaël Van De Poppe, orta ve uzun vadede Bitcoin için boğa olduğunu, ancak görüşüne göre BTC‘nin dip noktasını bulmak için daha fazla düşmesi gerekiyor. Ancak o zaman sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme gerçekleşebilir. Şu anda pazar, coronavirüsten kaynaklı panik tarafından daha da yönlendiriliyor ve bu nedenle tahmin edilemez hale geldi.

Michaël Van De Poppe:

”Burasının BTC için en alt olmasını isterdim, ancak şüpheliyim. Yakın olduğumuza inanıyorum. Ve bu fiyatlar size önümüzdeki 5 yılın en yüksek değerine sahip olma fırsatını veriyor. Akıllı olun ve bu fırsatı kullanın. Ekonomik sistemimiz virüs nedeniyle berbat.”

Ethereum, XRP ve Litecoin de çift haneli fiyat artışları gösteriyor. Ethereum 138.56 $, XRP 0.16 $ ve Litecoin 39.62 $. En büyük 20 kripto para birimi içinde, Bitcoin SV % 37.71 ile en büyük fiyat artışını 166.68 $ fiyatla kaydetti. Tüm pazarın piyasa değeri 177 Milyar $’a yükseldi.

Merkez Bankaları Piyasaya Para Pompalıyor

Dünyadaki bazı merkez bankaları çökmekte olan ekonomiyi kurtarmak veya meydana gelen krizi daha da geciktirmek için büyük finansal enjeksiyonlar duyurdular. Hem ABD Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez Bankası, her biri 700 Milyar $ ve 700 Milyar Euro satın alma programlarını açıkladı.

Bu gelişmeler, merkez bankalarının düşüş eğilimine karşı koymak ve ilgili ekonomileri teşvik etmek için ellerinden geleni yaptığını gösteriyor. Bununla birlikte, uzmanlar bu adımları krizin uzamasından başka bir şey olarak görmüyorlar, zira altta yatan borç para sistemi dünya çapında baş döndürücü miktarda kamu borcu üretti, bu da muhtemelen sadece bir borç kesintisi veya para reformu ile ortadan kaldırılabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu