Bitcoin Haberleri

Bitcoin, Venezuela’da Değer Deposu Olarak Kullanılmıyor

Sponsorlu İçerik

Önde gelen kripto para birimi Bitcoin, Güney Amerika ülkesi Venezuela‘da köprü para birimi olarak kullanıldığı kadar değer deposu olarak kullanılmıyor.

Dlab.vc‘de veri bilimcisi ve araştırmacısı olan Matt Alhborg‘un araştırmasına göre, Güney Amerika ülkesi Venezuela‘daki insanlar, Bitcoin‘i esas olarak Dolar ile yerel para birimi arasında köprü para birimi olarak kullanıyor.

7 Mart’ta Venezuela‘da elektrik kesintisi meydana geldi ve ülkedeki ekonomik faaliyet birkaç gün durdu. Bu kesinti sırasında Alhborg, ülkede Bitcoin ve kripto para ticaret hacminde önemli bir düşüş gözlemledi. Bir diğer göze çarpan şey, Bitcoin ve diğer kripto para ticaret hacminin diğer Güney Amerika ülkelerinde de şaşırtıcı derecede eşdeğer olmasıydı. Bu da kripto para ticareti söz konusu olduğunda kıtadaki Venezuela‘nın baskınlığını gösteriyor.

Venezuela, Hiperenflasyonla Mücadeleye Devam Ediyor

Güney Amerika ülkesi, ABD ve BM‘nin yaptırımları nedeniyle ulusal para biriminin değeri düştüğü için uzun zamandır hiperenflasyondan muzdarip. Hiperenflasyon nedeniyle, birkaç milyon insan ülkedeki temel ihtiyaçları karşılayamadıkları için ülkeden kaçtı. Ayrıca, coronavirüs salgını da Güney Amerika ülkesine ulaştı. Ülke zaten ekonomik bir krizle karşı karşıya ve coronavirüs salgını durumu daha da kötüleştirebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu