Blockchain Haberleri

Nasdaq, dijital varlık ekosistemini başlattı

Sponsorlu İçerik

Borsa işletmecisi ve pazar teknoloji sağlayıcısı Nasdaq, finansal kurumların kendi dijital varlık pazarlarını yaratmalarını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir hizmet başlatmak için kurumsal Blockchain firması R3 ile ortaklık kurdu.

Platform, şirketlerin kendi token’larını başlatmasına ve yönetmesine izin vermek için R3’ün Corda Blockchain‘ini kullanacak. Ayrıca saklama, alım-satım ve takas konularında da çalışacak.

Nasdaq‘ta dijital varlıklar ve pazar teknolojisi başkanı Johan Toll, girişimin hızla büyüyen dijital varlık sektöründe merkezi bir oyuncu olma yolunda büyük bir adım olduğunu söyledi.

Johan Toll:

“Nasdaq ve R3 arasındaki bu işbirliği, Nasdaq’ın dinamik, güvenilir dijital varlık pazarlarının oluşturulmasını ve büyümesini destekleyen teknolojilerin sürekli geliştirilmesinde önemli bir kilometre taşı. R3’ün Corda platformu, Nasdaq’ın teknoloji ekosistemine ve ortaklık stratejisine iyi uyum sağlayacak ve ölçeklenebilir tasarımın gücünden ve yeni bir birlikte çalışabilirlik seviyesinden yararlanmamıza olanak tanıyacak.”

Ayrıca Toll, Nasdaq‘ın Blockchain ve dijital varlıkların yakın gelecekte birçok yerleşik pazarın temel parçası olmasını bekliyor.

Yeni ortaklıkla her iki şirket de alandaki diğer Blockchain sağlayıcılarıyla işbirliği yapmaya devam edecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu