Blockchain HaberleriManşet

SBI Holding CEO’su: Ripple tedarik zincirinden ortaklar aramalı

Sponsorlu İçerik

SBI Holding CEO’su ve Ripple Yönetim Kurulu Üyesi Yoshitaka Kitao, Ripple‘ın finans kurumlarına ek olarak tedarik zincirindeki çok uluslu şirketlerle ortaklık kurması gerektiğini önerdi. Kitao‘ya göre, bunun sonucunda sınır ötesi ödemelerin sayısı katlanarak artabilir.

Japon finans devi SBI Holding, Ripple’ın en büyük destekçilerinden biri olarak biliniyor ve şimdi Ripple‘ın büyümesini katlanarak hızlandırmak için yeni bir yol önerdi. SBI Holding ve Ripple, SBI Ripple Asia arasındaki ortak girişimin bir parçası olarak, her iki şirket de Asya’daki finansal kurumlara ve havale sağlayıcılarına MoneyTap adı verilen XRP tabanlı bir ödeme platformu sağladı. Hizmetin, toplam Japon bankalarının %80’inden fazlasını temsil eden 61 Japon bankası tarafından kullanılması amaçlanıyor.

Bir SBI grub konferans görüşmesi sırasında, SBI Holding CEO’su Yoshitaka Kitao, Ripple‘ın sadece finansal kurumlarla ortaklık kurmayı amaçlamaması gerektiğini belirtti. Bunun yerine, Ripple‘ın teknolojisi ile tedarik zincirindeki diğer çok uluslu şirketlerle de çalışabileceğini ve onlarla ortaklık kurması gerektiğini söyledi. COVID-19 salgını ile ilgili olarak, Nisan 2019’dan bu yana Ripple yönetim kurulu üyesi olan Kitao, avukatlarının Ripple‘ın bir sonraki kurul toplantısına katılacağını kaydetti.

Kitao‘ya göre, toplantı sırasında Ripple‘ın Japon ticaret şirketi Big Shosha gibi çok uluslu şirketlerle yeni ortaklıklar kurması gerektiği fikri görüşülecek. Japonya’nın coronavirüs salgınını ele almasıyla ilgili olarak Kitao, bir yandan tedarik zincirinde Blockchain teknolojisinin kullanımının acil bir konu olduğunu ve diğer yandan, finansal uygulamaların ötesindeki bu diğer uygulama nedeniyle işlem sayısının katlanarak artabileceğini söyledi.

SBI Holding Ripple’ı geliştirmeye devam ediyor

SBI Holding‘in finansal sonuç sunumunda, Japon finans devi, Ripple ile işbirliğinin, sınır ötesi ödemeleri basitleştirmek için SBI Remit projesi kapsamında daha da genişletileceğine dikkat çekti.

”SBI Remit tarafından, eyaletteki yabancı sakinler için Ripple Inc.’in Dağıtılmış Defter teknolojisini kullanarak son derece uygun bir uluslararası banka havalesi hizmeti sunmak üzere uluslararası bir banka havalesi hizmetinin sunulmaya başlanması.”

Ancak, Ocak 2019’da SBI Holding, Ripple’ın rakibi R3 Corda ile de ortaklık kurdu. Finansal hizmetler devi ve R3 Blockchain konsorsiyumu, R3’ün Corda platformunun Japonya ve ötesinde benimsenmesini desteklemek için ortak bir girişim başlattı. Bu bağlamda, SBI‘nın R3 Corda ve Ripple ile yapılan iki işbirliği ile yeni nesil standart olacak şekilde konumlandığını belirtti.

”SBI, yatırımlar ve ortak girişim oluşumları bağlamında ABD şirketleri R3 ve Ripple ile yoğun işbirliği yoluyla fiili yeni nesil standart olabilir.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu