Bitcoin HaberleriManşet

Bitcoin’e olan kurumsal ilgi arttıkça, Bakkt hacmi yükseldi

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘e olan kurumsal ilgi arttıkça, Bakkt hacmi yükseldi. Bitcoin ve kripto para pazarının çok aylık konsolidasyon dönemi yatırımcılara birikim fırsatı sağladı. Bundan, hem kurumsal hem de perakende yatırımcıların her ikisinden de faydalandığı görülüyor.

Yeni verilere göre, Bakkt‘ta işlem hacmi son zamanlarda daha da arttı. Geçtiğimiz hafta boyunca, kurumsal amaçlı platform toplam vadeli işlem hacminde yüzde 17 ve toplam açık faizinde yüzde 18’lik bir artış kaydetti.

Aynı zamanda bu büyük yatırımcıların Bitcoin söz konusu olduğunda “al ve tut” stratejisini benimsediği fikrini destekliyor.

Bakkt’ın işlem hacmi artıyor

Bakkt’ın 2019 sonlarında piyasaya sürülmesinden bu yana, platform kurumsal yatırımcılar tarafından çoğu yatırımcının beklediği oranda kullanılmadı. Platform, aylık Bitcoin vadeli işlem ürünü için hem açık faiz hem de işlem hacminde önemli bir artış gördüğü için değişmeye başlayabilir.

Platformla ilgili temel istatistikleri izleyen Bakkt Volume Bot’a göre, geçen hafta platformdaki toplam hacim 80 milyon dolardı. Bir önceki haftaya göre yüzde 17 artış gösterdi.

Kripto para için aylık vadeli işlemlere olan açık faiz de yükseldi. 9.3 milyon dolar daha eklenerek yüzde 18 arttı.

Platformdaki hacme baktığımızda, sadece birkaç ay önce olduğu yerden önemli ölçüde düştü, ancak son birkaç haftadır yükseliyor. Bu yükseliş eğilimi, Bitcoin ve diğer kripto paraların konsolidasyon aşamasında olmasına rağmen ortaya çıktı.

BTC vadeli işlemleri kurumların artan ilgisini gösteriyor

Bakkt’ın artan hacmi, kripto pazarlarında artan kurumsal katılımın tek işareti değil. Haziran ayında CME’ye bakarken görülen Bitcoin primi de bu görüşü destekliyor. Bu yatırımcıların dijital varlığa “al ve tut” yaklaşımında olduğunu gösteriyor.

Son birkaç ay içinde görülen potansiyel birikim eğilimi, önümüzdeki haftalarda ve aylarda keskin bir şekilde yukarı yönlü hareketi tetikleyebilir.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!
.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu