Altcoin HaberleriManşetTop 10

Ripple’ın ODL işlem hacmi 11 kat arttı

Sponsorlu İçerik

Ripple’ın yeni üç aylık raporu, ODL işlem hacminin 2020’nin ilk çeyreğine göre 11 kat arttığını gösteriyor. İkinci çeyrekte Ripple, XRP’nin kurumsal satışlarını 1.75 milyon dolardan (1. çeyrek) 32.55 milyon dolara yükseltti.

ODL işlem hacmi güçlü bir şekilde arttı

Ripple tarafından daha önce xRapid olarak bilinen İsteğe Bağlı Likidite (ODL) ödeme çözümü, 2020 yılının ikinci çeyreğinde güçlü bir büyüme kaydetti. ODL üzerinden işlenen işlem hacmi ilk çeyreğe göre 11 kat arttı. Ayrıca, RippleNet tarafından işlenen tüm ödemelerin ODL’nin toplam işlem hacmindeki payı %20’ye yükseldi.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Ripple küçük ve orta ölçekli şirketleri tanıtmak için geleceği mikro işlemlere odaklayacak. Bu amaçla Ripple, ödeme hizmetleri şirketi CurrencyCloud ile ortaklık kurdu. ODL’de, XRP köprü para birimi olarak kullanılıyor. Ve kullanılan fiat parası günlük bazda dönüştürüldüğünden döviz kuru dalgalanmalarını ortadan kaldırıyor. Böylece ön finansman için nostro hesaplara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Ripple ikinci çeyrekte çok sayıda yeni ortak kazandı. Bunlar arasında tam olarak düzenlenmiş ilk kripto-banka Sygnum Bank bulunmaktadır. Banka portföyüne ve saklama hizmetlerine XRP’yi ekledi. Ayrıca Zero Hash, XRP’yi platformuna ekleyerek şirketlerin ABD pazarına hızlı ve kolay bir şekilde girmesini sağladı.

Ayrıca, Avrupa’nın en büyük telekomünikasyon sağlayıcılarından biri olan Swiss Blockchain, DAPPI platformunda XRP’yi kullanmaya başladı. Bu, farklı sektörlerden şirketlerin XRP ledger ile tek bir arayüz üzerinden erişmelerini ve farklı kullanım durumlarını gerçekleştirmelerini sağlar. Ayrıca, Mobile Payments startup Uphold, XRP’yi cüzdanlarına entegre etti.

XRP satışları güçlü bir şekilde arttı

2017 yılında Ripple, mevcut 55 milyon XRP’lik arzın çoğunu bir emanet hesabına aktarmayı, bu sermayeyi uzun vadede dondurmayı ve ayda maksimum bir milyar XRP satmayı taahhüt etti. Her ayın ilk gününde Ripple, büyük sermaye sağlayıcılarına ve kurumsal yatırımcılara satış için tam olarak bir milyar XRP çıkaracak. Yayınlanan üç aylık raporda, XRP satışlarının güçlü bir şekilde arttığı belirtiliyor.

2020 yılının ilk çeyreğine kıyasla, XRP’nin kurumsal yatırımcılara doğrudan satışından elde edilen gelirler 1.75 milyon dolardan 32.55 milyon dolara yükseldi. XRP’nin programlı satışı 2020’nin üçüncü çeyreğinde durduruldu ve öyle kalacak.

XRP işlem hacmi düştü

Raporda ayrıca, XRP ile taşınan ortalama günlük işlem hacminin ilk çeyrekte 322.66 milyon dolardan 2020 ikinci çeyrekte 196.28 dolara düştüğü belirtiliyor. Bu, neredeyse %39’luk bir hacim düşüşüne karşılık geliyor. Bu düşüş kısmen devam eden korona pandemisi ve küresel havale piyasası üzerindeki doğrudan etkisinden kaynaklanıyor.

XRP fiyatı

XRP’nin fiyatı son 30 gün içinde %70 artışla 0.31 dolara yükseldi. XRP’nin piyasa değeri 13.88 milyar dolara yükseldi ve Tether’ı dünyanın en büyük kripto para birimleri arasında dördüncü sıraya itti. Haberimizin yayına girdiği sırada, XRP son 24 saatte %3.62 oranında artarak 0.309 dolardan işlem görüyordu.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu