Altcoin Haberleri

Cardano Vasil Hard Fork güncellemesi için geri sayım başladı

Sponsorlu İçerik

Cardano’da (ADA) sürekli olarak ertelenen ve merakla beklenen Vasil hard fork geçişi sonunda gerçekleşecek. Cardano’nun ana kuruluşu Input Output (IOHK), bugün yapılması planlanan geçişin ardından kullanıcıların ağda bekleyebileceği değişiklikleri ana hatları ile açıkladı.

Merakla beklenen Vasi hard fork güncellemesi sürekli yaşanan bir ertelenme sürecinin ardından nihayet bugün gerçekleşiyor. Önemli bir kilometre taşı teşkil edeceği söylenen güncellemenin 22 Eylül’ü 23 Eylül’e bağlayan gecede TSİ 00:45’te yapılması planlanıyor.

Cardano güncellemesi, işlem boyutunu azaltarak, maliyeti düşürmeyi ve ağı daha verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Güncelleme ek olarak, geliştiricilerin bir komut dosyasını tüm işlemlere dahil etmeden referans almalarını sağlayacak. Bu şekilde işlem hacmi uygun hale getirilerek blockchain ağının uyumluluğunun artırılması planlanıyor.

Input Output’un resmi sitesinde 12 Eylül’de yayınlanan bir yazıda, güncelleme öncesinde ekiplerin olumlu bir sonucu garantilemek adına test ve entegrasyon çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürdüğünü belirtildi. Ek olarak gönderide, Vasil yükseltmesinin planlandığı gibi hayata geçmesinin önemi vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Dikkate alınması gereken birden fazla ekosistem paydaşı var. Herhangi bir güncellemenin güvenli ve emniyetli olmasını, ayrıca Cardano ekosistemindeki oyuncuların tamamen hazır olmasını sağlamak her zaman çok önemli olmuştur.”

Akıllı sözleşmeler geliştirildi

Vasil hard fork güncellemesinin Cardano’nun Plutus v2 aracılığıyla akıllı sözleşme işlevini iyileştirmesi bekleniyor. Hatırlanacağı üzere akıllı sözleşme özelliğinin geçtiğimiz aylarda devreye alınmasıyla birlikte Cardano faaliyetlerinde gözle görülür bir artış kaydetmişti.

ADA geliştiricileri, Vasil’i şimdiye kadarki en önemli güncelleme olarak tanımlarken, güncellemenin ardından Plutus üzerinde daha güçlü ve etkin blok zinciri tabanlı uygulamaların oluşturulabileceği belirtildi.

Proje sayılarında artış: 7 bine ulaşıldı

Akıllı kontratların işlevselliğini kazanmasıyla ADA ağında proje yoğunluğu da artış gösterdi. NFT projelerini kendi ağında yürüten Cardano, NFT projelerinin sayısının 7 bine ulaştığını açıkladı. Söz konusu NFT’lerin alım-satım işlemlerinin yapıldığı 15 pazar yerinde işlem hacmi 460 milyon dolar oldu.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu